Αιώνιοι φοιτητές part 3/4

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο ο όρος «αιώνιος φοιτητής» σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Οι έξω απ’ το χορό στέφονται: «Ωραία, ξεχάστε τη ρέκλα και το χαλαρά και πιάστε βιβλία». «Όποιος δεν έχει όρεξη να σπουδάσει, να πάει σπίτι του». Αλλά για στάσου… Γιατί τα ρίχνουμε στους φοιτητές; Δεν είναι όλοι οι αιώνιοι φοιτητές το ίδιο. Οι περισσότεροι για κάποιο λόγο τα παράτησαν. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα και τελικά αυτό είναι που διώχνει τα παιδιά του;
Συναντήσαμε τέσσερις φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο φοίτησης και ζητήσαμε να βρούμε τους λόγους που τους έφεραν ως εδώ. Ίσως τελικά αυτοί να έχουν πιάσει το νόημα.

Κείμενο: Κατερίνα Ευσταθιάδου

Βρήκε το δρόμο του στη μουσική…

Αιώνιοι φοιτητές
Όνομα: Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Σχολή: Χημικό Α.Π.Θ.
Έτος: 10ο
Ιδιότητα: Μουσικός (keyboards στους Émigré)
Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να μείνεις πίσω στις σπουδές;
Σχετικά νωρίς στη φοιτητική μου ζωή χρειάστηκε να δουλέψω, για να τα βγάζω πέρα πιο άνετα. Οπότε, λίγο τα ωράρια, λίγο οι παρέες, οι σπουδές πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Ο συνδυασμός δουλειάς-σχολής ήταν αρκετά δύσκολος, σε αυτά προστέθηκε και η ενασχόλησή μου με τη μουσική και ο χρόνος που έμενε δεν επαρκούσε για όλα. Αυτό προκάλεσε ένα ξεκαθάρισμα στο μυαλό μου και βλέποντας τις προτεραιότητες που έβαζα κατάλαβα ότι στη σχολή δε θα είχα το μέλλον που τελικά ήθελα.
Τι γεύση σου έχει αφήσει η εμπειρία σου στο πανεπιστήμιο ως τώρα;
Σίγουρα γλυκιά γεύση σε πρώτη φάση, αστείες και όμορφες αναμνήσεις αλλά με το πέρασμα του χρόνου, βλέποντας πώς τελικά λειτουργεί η σχολή, έμεινε και μια ελαφριά πίκρα.
Πότε κατάλαβες ότι θέλεις να ασχοληθείς με κάτι άλλο;
Σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη μου στη Θεσσαλονίκη, άρχισα να ασχολούμαι με συγκροτήματα της πόλης και ζωντανές εμφανίσεις, όμως σχετικά πρόσφατα αποφάσισα να επιδιώξω να κάνω κύριο επάγγελμα την αγάπη μου για τη μουσική. Το συναίσθημα που μου προκαλεί κάθε live εμφάνιση δεν το αλλάζω με τίποτα.
Πλέον είσαι μέλος των Emigre ενός από τα πιο πετυχημένα ελληνικά συγκροτήματα. Θεωρείς ότι έχεις βρει το δρόμο σου;
Την ημέρα που ο Γιάννης «Émigré» Χανιωτάκης, δημιουργός των Émigré και πλέον «συνταξιδιώτης» μου, όπως λέει και ο ίδιος, με πήρε τηλέφωνο για να μου προτείνει τη θέση πίσω από τα πλήκτρα στο επιτυχημένο συγκρότημά του, πίστεψα ότι μου έδωσε την ευκαιρία για ένα μεγάλο, αλλά προπαντός σωστό βήμα προς την κατάκτηση των «θέλω» μου. Οπότε, ναι, ο δρόμος μου είναι η μουσική και χαίρομαι πολύ που έχω συνταξιδιώτες το συγκρότημά μου. Περπατάμε μαζί και όλα ταιριάζουν. Οι μουσικοί και η μουσική είναι ένα ταξίδι. Έχω προαίσθημα ότι με τους Émigré θα κάνω τα μεγαλύτερα ταξίδια …!
Τι θα έλεγες – συμβούλευες στα παιδιά που έχουν την ίδια πορεία με εσένα;

Είναι σημαντικό να έχεις τον πλήρη έλεγχο των επιλογών σου, για να έχεις κατά συνέπεια και τις ευθύνες τους. Να αισθάνεσαι τις σωστές και τις λάθος κινήσεις που κάνεις, για να μπορείς να νιώθεις σιγουριά και ακεραιότητα. Το περιβάλλον σου (οικογένεια, φίλοι), σίγουρα, παίζει ρόλο και σε επηρεάζει αλλά, δεν πρέπει να καθορίζει της επιλογές σου γιατί εσύ ζεις τη ζωή σου. Συμβουλεύεσαι, συζητάς, ακούς, φιλτράρεις και έπειτα επιλέγεις αυτό που εσύ θες. Συνήθως το ένστικτό μας, είναι σωστό, απλά δεν το ακολουθούμε. Με τον καιρό όμως, μαθαίνεις να ακούς τον εαυτό σου και να κάνεις, τελικά, αυτό που νιώθεις «σωστό», κάτι που σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος.

Διαβάστε εδώ το part 1
Διαβάστε εδώ το part 2
Διαβάστε εδώ το part 4

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *