Αιώνιοι φοιτητές VS κυβέρνηση

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές ετοιμάζει η κυβέρνηση. ‘Οπως ειπώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, το υπουργείο Παιδείας μελετά ρύθμιση που θα επιβάλει στα Πανεπιστήμια την εκκαθάριση των μητρώων τους από τους αιώνιους φοιτητές, δηλαδή όσοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον ελάχιστο χρόνο σπουδών. Η ηγεσία του υπ. Παιδείας ανέφερε ότι «παγώνει» η διαδικασία καταγραφής των «αιώνιων φοιτητών» και ότι η σύνταξη μητρώων φοιτητών θα οργανωθεί με βάση τα όσα θα προβλεφθούν στο νέο νόμο πλαίσιο, η συζήτηση για τον οποίο θα αρχίσει την προσεχή Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Στον εντοπισμό των πραγματικά ενεργών φοιτητών και άρα στην καλύτερη εφαρμογή του περιορισμού των λεγόμενων «αιώνιων», θα βοηθήσει η νέα ηλεκτρονική διαδικασία διάθεσης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων που εγκαινιάζει το υπουργείο Παιδείας. Εκτός από την επιτάχυνση των διαδικασιών και την εξοικονόμηση πόρων (μέχρι σήμερα πληρώναμε κονδύλι 60 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για συγγράμματα, χωρίς απολογισμό, ούτε έλεγχο) το νέο σύστημα «Εύδοξος» (www.eudoxus.gr) θα συγκεντρώσει για πρώτη φορά σε κεντρικό επίπεδο και όλους τους φοιτητές που πραγματικά σπουδάζουν.
Η ρύθμιση Γιαννάκου, σύμφωνα με την οποία τα ιδρύματα έπρεπε να επικοινωνήσουν δι’ αλληλογραφίας με καθέναν από τους φοιτητές που έχουν υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών, κρίθηκε αντιλειτουργική και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αντικατασταθεί ως εξής: Θα δοθεί μια προθεσμία, εντός της οποίας θα κληθούν όλοι να δηλώσουν εάν θέλουν να πάρουν πτυχίο.
Τη Δευτέρα (20/09), ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Β. Παπάζογλου σε σχετική ερώτηση ,απάντησε:
«Όποια ιδρύματα προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν στέλνοντας συστημένες επιστολές, οι περισσότερες επιστράφηκαν διότι ήταν άγνωστη η κατοικία των φοιτητών. Άρα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος. Μέσω του συστήματος διανομής συγγραμμάτων μέσω διαδικτύου ,θα έχουμε μία πρώτη εικόνα πόσοι είναι οι ενεργοί φοιτητές στη χώρα μας».
Μήπως να αρχίζαμε διάβασμα;

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *