#Ακούστεπρώτοι: NORone, Μώλυ, Νικόλας Αδέσποτος & Χριστίνα Μαραγκόζη, Lia Hide

Φωτογραφία: AWEE

NORone – “Poison”

O NORone αναμειγνύει τις γκρούβες του με λίγο dark trap στιλ και φτιάχνει πάλι ένα κομμάτι με το οποίο θα κολλήσουμε φέτος το καλοκαίρι. Κι επειδή ένα ίσον κανένα, με διαφορά λίγων ημερών προσέφερε και δεύτερο καινούργιο κομμάτι, το εξωτικό “Africa”, για να έχουμε δύο επιλογές στο repeat.

Μώλυ – «Έξω είν’ η νύχτα μαγική»

 

Οι Μώλυ είναι ένα νεοσύστατο σχήμα, από ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη αγάπη για τον ήχο και ό,τι μπορεί να γεννήσει αυτός και με μια ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά τα παραδοσιακά όργανα. Με την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία να είναι προ των πυλών, μας δίνουν μια πρώτη γεύση με το κομμάτι «Έξω είν’ η νύχτα μαγική», δημιουργώντας το τέλειο timing με τις πρώτες ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

Νικόλας Αδέσποτος & Χριστίνα Μαραγκόζη – «Σχέση από απόσταση»

Για όποιον την έχει ζήσει, ξέρει τον καημό… Ο Νικόλας Αδέσποτος μαγειρεύει νόστιμα τραγούδια πάλι και αυτή τη φορά φέρνει στο πλευρό του άλλη μια συνεργασία έκπληξη, αυτή με την Χριστίνα Μαραγκόζη. Οι ίδιοι οι ερμηνευτές για να περιγράψουν το τραγούδι λένε χαρακτηριστικά ‘Αρκείνααναλογιστείκανείςτηνκρίσητωνσχέσεωνσήμερα, σεσυνδυασμόμετηναποξένωσητωνανθρώπωνεξαιτίαςτουσύγχρονουτρόπουζωής και την εξαναγκασμένη απόσταση που επιβάλλουν οι εποχές λόγω της αύξησης της μετανάστευσης. Όλα αυτά δεμένα σφιχτά με την μουσική που ακούγεται οικεία και ευχάριστα, ώστε να δίδεται έμφαση στον στίχο και την εξαιρετική φωνή της Χριστίνας, με τον Νικόλα να την συνοδεύει διακριτικά στα ρεφρέν’.

Lia Hide – “Mantis”

To νέο της κομμάτι, προπομπός κάποιας νέας δουλειάς για την οποία εικάζουμε πως θα μάθουμε σύντομα, γεννήθηκε μέσα από μια σκοτεινή για εκείνη περίοδο και είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον άνθρωπο που αγαπά πιο πολύ. Η Lia Hideαφήνει για λίγο το πιάνο και πιάνει την κιθάρα και τραγουδά απαλά το “Mantis”, σαν ένα μικρό νανούρισμα για όλους αυτούς που δεν αποφασίζουν αν ο μάντης είναι φυσικό πρόσωπο ή το άτυχο έντομο που περιμένει τον αποκεφαλισμό του.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *