Αν τρέχεις τότε πρέπει να προσθέσεις το Pilates στις προπονήσεις σου!

«Ένας δυνατός κορμός θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τα λάθη που γίνονται με τη στάση σώματος (όπως να στρίβεις τη λεκάνη σου σε κάθε διασκελισμό χωρίς να το ελέγχεις) και μειώνουν την αποτελεσματικότητά σου» επισημαίνει η Ελευθερία Ζαπαντιώτη. Κι εδώ μπαίνει το Pilates. «Το Pilates αφορά ολόκληρο τον κορμό, όχι μόνο τον ορθό κοιλιακό, αλλά και τους βαθύτερους μυς» λέει η ειδικός.

Ασκήσεις όπως η διάταση με τα δύο πόδια τεντωμένα (double-leg stretch)και τα «εκατό» (hundred) είναι ιδιαίτερα καλές για να γυμνάσεις τους βαθύτερους κοιλιακούς μυς.

Το Pilates έχει, επίσης, ασκήσεις που γυμνάζουν τους προσαγωγούς, μυς που είναι αδύναμοι στους δρομείς. «Οι προσαγωγοί υποστηρίζουν το γόνατο, οπότε η ενδυνάμωσή τους θα σε προστατέψει από τραυματισμούς και θα διευκολύνει τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, όπως σε ένα βραχώδες μονοπάτι» εξηγεί η ειδικός. «Ακόμα και το να πάρεις μια κοινή πλαστική μπάλα και να τη σφίγγεις ανάμεσα στα γόνατά σου ενώ βλέπεις τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο shape.gr 

Συνεργάστηκε η Ελευθερία Ζαπαντιώτη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ Αθήνας, Studio One official trainer, run concept master trainer, personal/group trainer.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *