Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει για τον αγιασμό – Ερωτηματικό ο χειμώνας

Άνοιγμα σχολείων – Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ύστερα και από συζήτηση με την Εκκλησία κατέληξε πως ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 11:00 το πρωί και όχι στις 15 Σεπτεμβρίου

Στο τραπέζι είχε τεθεί τις προηγούμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία στις 15 Σεπτεμβρίου καθώς στις 14 συμπίπτει φέτος με την ημέρα του Τίμιου Σταυρού, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στη μετάβαση των κληρικών στα σχολεία λόγω του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας εκείνης.

Είχε προηγηθεί και η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμο μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 οι κληρικοί θα έχουν λειτουργίες. Θα γίνει ο αγιασμός, όπως αποφασίσουν στα γραφεία των καθηγητών. Θα αγιάσουν οι κληρικοί τις αίθουσες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».

Χειρότερη η μη επιστροφή

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι η μη επιστροφή στο σχολείο μπορεί να έχει χειρότερες συνέπειες στα παιδιά, ότι η εκπαίδευση στη μάσκα θα είναι μέρος της καθημερινότητας των παιδιών και ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε μαθητή, θα κλείσει το τμήμα. Τέλος, διευκρίνισε πως τα μέτρα θα αξιολογούνται καθημερινά.

Κλείσιμο σχολείων το χειμώνα;

Ο κ. Σύψας πριν την ανακοίνωση της ημερομηνίας του ανοίγμα παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε δηλώσει ανοιχτά τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, δεν θέλησε να αναφερθεί καθόλου στην ημερομηνία. Στάθηκε στο ενδεχόμενο αυτά να κλείσουν ξανά τον χειμώνα, λέγοντας: «Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η επιδημιολογία του ιού. Για παράδειγμα, ο ιός ήρθε και χτύπησε μέσα στο καλοκαίρι ενώ δεν το περιμέναμε. Επομένως, δεν ξέρουμε τι θα κάνει τον χειμώνα.

Κορονοϊός στα σχολεία – Περιστατικό στην Καλλιθέα

Aνησυχία για κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τα σοβαρά προβλήματα και την ελλιπή προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς καταγγέλλει h Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου, με αφορμή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως αν και δεν έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ωστόσο δεκάδες εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινά το «παρών» στις σχολικές μονάδες, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Πηγή: alfavita.gr

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *