Αντιδράσεις για τις μεταγραφές των ομογενών φοιτητών

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Συνομοσπονδίας, αίτημα των Γονέων είναι η άρση των διακρίσεων στις μεταγραφές για έλληνες φοιτητές που είναι αδέλφια και σπουδάζουν στην Ελλάδα αλλά σε διαφορετικές πόλεις ζητά.

Αντιδράσεις για τις μεταγραφές των ομογενών φοιτητών στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Συνομοσπονδίας, αίτημα των Γονέων είναι η άρση των διακρίσεων στις μεταγραφές για έλληνες φοιτητές που είναι αδέλφια και σπουδάζουν στην Ελλάδα αλλά σε διαφορετικές πόλεις ζητά. Όπως σημειώνεται στην επιστολή «οι Έλληνες ομογενείς της Γερμανίας, βιώνουμε μία κατάφωρη αδικία εις βάρος μας. Τα παιδιά μας, που με… χίλιες στερήσεις και δυσκολίες δίνουν τη μάχη για τη μόρφωσή τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση, που προσπαθούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα, να μην αποκοπούν από τον ελληνικό πολιτισμό και να μη χάσουν την εθνική τους συνείδηση, δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τα ελληνόπουλα της πατρίδας μας στο θέμα των μεταγραφών».
Συγκεκριμένα ζητούν να έχουν το δικαίωμα μεταγραφής φοιτητή από ένα πανεπιστήμιο σε άλλο, λόγω φοιτούντος αδελφού, εφόσον τα οικογενειακά εισοδήματα δεν είναι υψηλά, ενώ ζητούν να τους δοθεί και το δικαίωμα, παιδί τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας να μπορεί να πάρει μεταγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο εφόσον το επιβάλλουν τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *