Αντιπρύτανης ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μοχλός ανάπτυξης

Η ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έρχεται να θεραπεύσει την αδυναμία αυτή και να προσφέρει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, που με βεβαιότητα θα συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών παραγωγής και διάδοσης της γνώσης σε γνωστικά αντικείμενα

Δ. ΤΣΕΛΕΣ, Αντιπρύτανης Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Η αποβιομηχάνιση της χώρας κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει συντελέσει σε εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και στη Δυτική Αττική γενικότερα.

Η ίδρυση των Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Πειραιά στη δεκαετία του 1980 με έδρα  το Αιγάλεω έδωσε μια μικρή  ανάσα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και ταυτόχρονα ανέδειξε τα δυο ιδρύματα σε πηγές νέας γνώσης και εξειδικευμένων επιστημόνων σε πολλά γνωστικά πεδία, τα οποία μέχρι τότε δεν θεραπεύονταν επαρκώς.

Η εξέλιξη των δυο ιδρυμάτων ήταν ταχεία και η συνεισφορά τους στην επιστήμη, την κοινωνία και την οικονομία βελτιωνόταν ολοένα.

Στην επιστήμη, μετά τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών, αναπτύχθηκαν μεταπτυχιακές σπουδές, οι οποίες συνέβαλαν στην ανάπτυξη της  ερευνητικής δραστηριότητας και βοήθησαν στην ανάληψη σοβαρών ερευνητικών έργων στα κοινοτικά πλαίσια.

Αναπτύχθηκαν οι διεθνείς σχέσεις, που καλύπτουν πια όλη σχεδόν την  υδρόγειο, και οι συνεργασίες για την ανάπτυξη νέας γνώσης και τεχνολογίας με πολύ θετικά αποτελέσματα.

πηγή:esos.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *