ΑΠΘ: Έκθεση με… σκονάκια

Μια ιδιαίτερη έκθεση φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια έκθεση με σκονάκια-αριστουργήματα στα οποία οι φοιτητές μπορεί να επένδυσαν ώρες προκειμένου να περάσουν με επιτυχία τα μαθήματα τους, στάθηκαν όμως είτε αρκετά απρόσεκτοι είτε άτυχοι και πιάστηκαν στα πράσα από τους επιβλέποντες καθηγητές.
Μεταξύ άλλων υπάρχουν χειροποίητοι πάπυροι μήκους έως και 2 μέτρων και πλάτους 4 εκατοστών, μικροσκοπικά βιβλία 100 σελίδων, «ευρετήρια» σκονακίων, μέχρι και απλά σκονάκια με θέματα SOS. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εκθέματα που συγκέντρωσαν μέλη του διδακτικού προσωπικού από το 1984 έως τις εξετάσεις του Μαΐου του 2010. Τα σκονάκια εκτίθενται σε δύο προθήκες έχουν κατηγοριοποιηθεί σε 32 αντιπροσωπευτικούς τύπους και ο αριθμός τους ξεπερνά τα 200. Υπεύθυνος διοργανωτής της έκθεσης είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών κ. Μάρδας, ο οποίος επισημαίνει ότι οι φοιτητές πλέον καταφεύγουν και στη νέα τεχνολογία εφευρίσκοντας ολοένα και πιο πρωτότυπες μεθόδους αντιγραφής χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές. Πέρα από τη χιουμοριστική διάσταση του ζητήματος, ο κ. Μαντάς συμπλήρωσε ότι το σκονάκι αποτελεί πάντα μία αξιόποινη πράξη και μία προβατική συμπεριφορά που τιμωρείται και σημειώνει ότι εξετάζεται η μόνιμη μεταφορά της έκθεσης στη βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο του τμήματος έτσι ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για τους φοιτητές.
Παρατηρώντας τα εκθέματα εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι πολλές φορές εάν οι φοιτητές τις ίδιες ώρες που αφιέρωναν στα σκονάκια τις επένδυαν σε διάβασμα θα είχαν καταφέρει να περάσουν το μάθημα χωρίς να ρισκάρουν μήπως τους πιάσουν οι καθηγητές. Τουλάχιστον μέσω της έκθεσης ήρθε η στιγμή που τα… έργα τους αναγνωρίστηκαν!

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *