Απεργίες, απεργίες, απεργίες… Γιατί η κυβέρνηση θυμάται τις μεγάλες αλλαγές μόνο στην εξεταστική;

Με αφορμή το άρθρο της Κατερίνας, που απορεί για τους λόγους που οι καθηγητές κάνουν απεργίες μέσα στις εξεταστικές, μου ήρθε μία άλλη απορία.
Την ώρα που διάβαζα το άρθρο της Κατερίνας, που απορεί για τους λόγους που οι καθηγητές κάνουν απεργίες μέσα στις εξεταστικές, μου ήρθε μία άλλη απορία. 
 
Γιατί η εκάστοτε κυβέρνηση θυμάται να κάνει κάθε μεγάλη αλλαγή στις εξεταστικές των φοιτητών. Πηγαίνω στα πιο πρόσφατα, με τον νόμο Διαμαντοπούλου, τότε που σχεδόν όλα τα ΑΕΙ έκαναν καταλήψεις. Γιατί η τότε Υπουργός Παιδείας αποφάσισε να ανακοινώσει τον νόμο της στις αρχές της εξεταστικής Σεπτεμβρίου του 2011; Δεν μπορούσε να γίνει Οκτώβρη; Γιατί το σχέδιο Αθηνά εμφανίστηκε στο φως στην εξεταστική Ιανουαρίου; Δεν μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα όπως ήταν προγραμματισμένο; Γιατί η διαθεσιμότητα των διοικητικών αποφασίζεται μέσα στην εξεταστική Σεπτεμβρίου όταν η αξιολόγησή τους έπρεπε να είχε γίνει πριν από ένα χρόνο αλλά η κυβέρνηση δεν την έκανε ποτέ; Τα ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά.
 
Το ότι απεργούν οι διοικητικοί και μαζί τους αρκετά ιδρύματα δεν το αποφάσισαν μία ωραία μέρα που έπιναν καφέ και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Έγινε γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ειδικά σήμερα που βγαίνει η λίστα με τις διαθεσιμότητες θίγονται δικαιώματά τους, κινδυνεύει η λειτουργία των πανεπιστημίων και ως συνέπεια και η εκπαίδευση των φοιτητών. Για να επιβιώσουν λοιπόν τα πανεπιστήμια σε αυτόν τον καπιταλιστικό κόσμο χρειάζεται να δοθούν κάποιες μάχες, και αν δεν τις δώσει κανείς τότε δεν ξέρεις αν «αύριο» θα έχουμε τη Δημόσια Παιδεία που θέλουμε
 
Του Γιώργου Αποστολόπουλου

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *