Ασθενοφόρα, περιπολικά και τραυματισμοί φοιτητών σε Πανεπιστήμιο

Σκηνές πανικού επικράτησαν σήμερα το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όταν  ομάδα χούλιγκαν, με κράνη και αλυσίδες, εισέβαλαν στον κεντρικό διάδρομο του Πανεπιστημίου και προκάλεσαν ζημιές στις τζαμαρίες και επιτέθηκαν σε φοιτητές.

Καθώς λάμβαναν χώρα τα επεισόδια εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος τα μαθήματα διακόπηκαν μέχρι νεωτέρας με ανακοίνωση της Διοίκησης, ενώ μετά από κάποια ώρα με νεότερη ανακοίνωσή της, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, έκανε λόγο για αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο απομακρύνθηκαν από τον χώρο καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική όταν άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια άνοιξαν πυροσβεστήρες και πέταξαν καπνογόνα εντός του κτιρίου. Αποτελέσμα των συμπλοκών  ήταν φοιτητές να οδηγηθούν με τραύματα στο νοσοκομείο.

Στο σημείο εκτός από ασθενοφόρα κατεύθασαν και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.. Να αναφερθεί πως το προηγούμενο διάστημα “φυγάδευσαν” τον γνωστό τραγουδιστή NiVo από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ ήταν προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών εντός του Ιδρύματος, μετά από παρέμβαση κρατώντας καδρόνια.

Αναβολή μαθημάτων Αναλυτικά η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοίνωσε στις 14:15 πως “Αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές λειτουργίες για σήμερα 5 Νοεμβρίου 2019 μέχρι νεωτέρας”. Μετά από κάποια ώρα ακολούθησε νεότερη ενημέρωση προς την φοιτητική κοινότητα πως “Η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου, σήμερα 5 Νοεμβρίου, συνεχίζεται πλέον κανονικά”.

Πηγή: Foititikanea.gr

 

Total
7
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *