ATHENS VIDEO ART FESTIVAL

Τo Athens Video Art Festival είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς κερδίζοντας φορείς, κοινό, και την υποστήριξη περισσότερων από 7.200 καλλιτεχνών από 50 χώρες από όλο τον κόσμο.
Η ποικιλία καθώς και ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του Athens Video Art Festival, το καθιστά ένα πραγματικά ξεχωριστό και πρωτότυπο γεγονός που περιλαμβάνει εικόνα, μουσική, video, ψηφιακά πολυμέσα και επικοινωνία.
Κάθε χρόνο το Athens Video Art Festival εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και θέτει νέους στόχους ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα, αναδεικνύει τον ακαδημαϊκό του χαρακτήρα και τον ενισχύει μέσω σημαντικών αφιερωμάτων και συνεργασιών, προσφέρει κίνητρα για δημιουργία στην καλλιτεχνική κοινότητα, παρουσιάζει τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των ψηφιακών μέσων και τις επικοινωνεί με το ευρύ κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 15 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο το έχουν παρουσιάσει σε επίσημο αφιέρωμα τους (Transmediale, INVIDEO, VAIA, Con Can, File, Μilano Film Festival). Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί στην διάρκεια του διεθνή αφιερώματα (Tribute) σε ονόματα καλλιτεχνών και ανθρώπων «θρύλων», όπως: Bill Vorn (Performance & Robotics), Phil Mulloy (Animation), AJ Schanck (Kurt Cobain – About A Son, Film), Bill Viola (Video Art), Nam June Paik (Video Art), Andy Warhol (Video).
Μετά την μεγάλη επιτυχία της 6ης επίσημης διοργάνωσης του Athens Video Art Festival 2010 στην Αθήνα (7 – 9 Μαΐου 2010, “Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων και Ταινιοθήκη Της Ελλάδος), στην οποία δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμο να έρθει κοντά και να απολαύσει δημιουργίες από όλο το φάσμα των ψηφιακών τεχνών, ακολουθεί η παρουσίαση του γεγονότος στην Ελληνική περιφέρεια με την συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Οι δράσεις του Athens Video Art Festival στην Περιφέρεια στοχεύουν στην ανάδειξη, εξέλιξη και εξάπλωση του σύγχρονου πολιτισμού και την επικοινωνία των ψηφιακών τεχνών στην ελληνική περιφέρεια.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σας προσκαλεί στο “Athens Video Art Festival 2010”, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στην Καλαμαριά.
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με την ενεργό συμμετοχή της στην οργάνωση και υποστήριξη του διεθνούς φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων «Athens Video Art Festival 2010», προσφέρει στους νέους όλης της χώρας ένα πολιτιστικό γεγονός υψηλής ποιότητας, αισθητικής και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας καθώς για πρώτη φορά φέτος, εκτός από την κεντρική του δράση στην Αθήνα στις 7 – 9 Μαΐου 2010, ανοίγει τα φτερά του και στην ελληνική περιφέρεια. Ταξιδεύοντας σε άλλες 10 πόλεις (Σύρος, Λευκάδα, Ρέθυμνο, Μυτιλήνη, Τήλος, Καλαμαριά, Ορεστιάδα, Κοζάνη, Βόλος, Τρίπολη) η Γ.Γ. Νέας Γενιάς δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους νέους της χώρας μας να έρθουν σε επαφή με τις πιο δυναμικές μορφές σύγχρονης τέχνης και δημιουργίας και να απολαύσουν τη συναρπαστική εμπειρία του ψηφιακού κόσμου.
Το Athens Video Art Festival 2010 αποτελεί σημείο αναφοράς για την ψηφιακή καλλιτεχνική δημιουργία και έχει εξελιχθεί στον πιο πρωτοποριακό θεσμό διάδοσης του ψηφιακού πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Το φετινό «Αthens Video Art Festival 2010» γίνεται ακόμα πιο δυναμικό. Μέσα από τη δημιουργική σύνθεση της καλλιτεχνικής έκφρασης με την οικολογική ευαισθησία, η ειδικά σχεδιασμένη ενότητα «FEEL FREE TO FEEL GREEN» αναδεικνύει μία πρωτότυπη οπτική ευαισθητοποίησης και ενεργούς δράσης για το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων οι νέοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τα προγράμματα και τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που τους αφορούν, καθώς και να ενημερωθούν για σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα γύρω από το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό.
Καλή επιτυχία στο Athens Video Art Festival 2010 στην Καλαμαριά.
Σας περιμένουμε όλους και όλες εκεί!
Γιάννος Λιβανός
Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς

Περιεχόμενο:
VIDEO ART | ANIMATION | VIDEO INSTALLATION | DIGITAL IMAGE | CONCERTS | WORKSHOPS | SPECIAL FEATURE: FEEL FREE TO FEEL GREEN | EUROPEAN YOUTH CARD INFORMATION DESK

Είσοδος Ελεύθερη

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *