Άθλιες οι συνθήκες διαμονής στη Φοιτητική Εστία Αθηνών [εικόνες]

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις φοιτητικές εστίες λόγω της υποχρηματοδότησης και αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικότροφων ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ και η Επιτροπή Αγώνα ΦΕΠΑ!

 

Περιμένουν το κονδύλι

Οι φοιτητές περιέγραψαν:

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να μη διασφαλίζεται ούτε ένα πιάτο φαΐ. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως η Φοιτητική Εστία Αθηνών, που κινδυνεύουμε να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια μας»

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των εστιών) δεν έχει λάβει ακόμα από το υπουργείο Παιδείας το απαραίτητο κονδύλι, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζεται για τη φοιτητική μέριμνα και μέρος αυτού αφορά τις ανάγκες των εστιών.

547496

Προβλήματα και στη σίτιση

Με τη σίτιση των εστιών να έχει περάσει στα χέρια των εργολάβων, σήμερα φοιτητές και εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες: Οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο της ΦΕΑ – όπως κατήγγειλαν οι φοιτητές – εργάζονται με δίμηνες συμβάσεις και μισθό 400 ευρώ, είναι απλήρωτοι πάνω από 3 μήνες και παίρνουν μόνο έναντι! Οι προμηθευτές τροφίμων απειλούν ότι θα σταματήσουν να προμηθεύουν τις εστίες αν δεν πληρωθούν κι αυτοί άμεσα. Το αποτέλεσμα: Ακόμη και το ένα πιάτο φαΐ είναι «στον αέρα», ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και με την καθαριότητα και συντήρηση των εστιών.

547499

Οι οικότροφοι, τέλος, σημείωσαν:

«Εχουμε βρεθεί και στο παρελθόν προ εκπλήξεως, με το κλείσιμο του εστιατορίου της ΦΕΑ καθώς και με το κλείσιμο της εστίας της ΑΣΟΕΕ στην Δροσοπούλου, που στη συνέχεια ιδιωτικοποιήθηκε. Δε θα επιτρέψουμε να διακοπεί ξανά η σίτιση. Απαιτούμε επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των αναγκών»

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *