Αυτά τα χόμπι πρέπει να δοκιμάσεις τη νέα χρονιά!

Μπήκε η νέα χρονιά και καιρός να βάλεις καινούρια πράγματα στη ζωή σου. Όλοι ξεκινάμε τη ζωή βάζοντας νέους στόχους που τις περισσότερες φορές επικεντρωνόμαστε στα σοβαρά και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε πίσω.

Συνήθως, βαλτώνουμε με την καθημερινότητα και εγκαταλείπουμε οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας φέρει χαρά. Κάτι το οποίο είναι λάθος. Επιπλέον, δεν ξεκινάμε ποτέ άλλα τα οποία χρειαζόμαστε πάση θυσία στη ζωή μας.

Για παράδειγμα, πόσες φορές έχετε πει θα αρχίσω γυμναστήριο και ποτέ δεν το έχετε κάνει;

Για αυτό και προτείνουμε 6 χόμπι που μπορείς να αρχίσεις μέσα στο 2019.

1. Άρχισε το τρέξιμο

Ένα είδος γυμναστικής που σε βγάζει από το σπίτι, βελτιώνει την σωματική σου κατάσταση και μπορείς να το κάνεις με φίλους. Πάρε τον κολλητό/ κολλητή και πήγαινε για ένα τρέξιμο στο πάρκο, στη μαρίνα. Και αν το κάνεις συνήθεια θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώθεις!

2. Πήγαινε εκδρομές

Μην φανταστείς ταξίδια στο εξωτερικό. Μονοήμερες, διήμερες κοντά στην περιοχή που μένεις. Δεν θέλει πολλά λεφτά, θα δεις καινούρια μέρη και θα περάσεις πολλές ωραίες στιγμές με τη παρέα σου.

3. Άρχισε το διάβασμα

Ξέρω, ξέρω, τόσο διάβασμα για τη σχολή να βάλω και άλλο στη ζωή μου; Πίστεψε με, έχουν δίκιο που λένε ότι το ένα βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο. Θα δεις πως όταν αρχίσεις δεν θα σταματήσεις να διαβάζεις. Και όσο περνάει ο καιρός θα παρατηρήσεις τον εαυτό σου να διαβάζεις περισσότερο σε λιγότερο χρόνο.

4. Ξεκίνησε ένα πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιό σου

Όλα τα Πανεπιστήμια έχουν φοιτητικές ομάδες που ασχολούνται με διάφορα (κινηματογραφικές λέσχες, θεατρικές ομάδες, πολεμικές τέχνες, κλπ.). Είναι δωρεάν ή με πολύ μικρή χρέωση για όλα το χρόνο. Θα γνωρίσεις καινούριο κόσμο και θα ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει.

5. Άρχισε τη φωτογραφία

Πλέον με τα smartphones και τις εξαιρετικές κάμερες τους, είναι πολύ εύκολο για όλους να ασχοληθούν με τη φωτογραφία. Φωτογράφιζε μέρη που σου αρέσουν, αλλά και ανθρώπους. Άνοιξε ένα λογαριασμό στα social media που θα δείχνεις τη δουλειά σου και δες πόση ικανοποίηση θα πάρεις από όλο αυτό.

6. Κράτα ημερολόγιο

Ξεκίνα να γράφεις για τη καθημερινότητά σου. Πες τα συναισθήματά σου. Πες ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Είναι σαν ένα είδος αυτο- ψυχανάλυσης που θα σε βοηθήσει σε πολλούς τομείς.

Πηγή: www.neolaia.gr 

 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *