Βάσεις 2011: Τι θα γίνει στις Ιατρικές, στα Πολυτεχνεία και στις θεωρητικές

Η τελευταία Ιατρική της Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί γύρω στα 18.600 μόρια, πτώση γύρω στα 400 μόρια. Η Ιατρική της Αθήνας θα βρεθεί γύρω στα 19.100 μόρια, πτώση γύρω στα 300 μόρια.

Τα παρακάτω στοιχεία είναι απλά προβλέψεις. Η δικιά μας συμβουλή είναι να δηλώσεις στο μηχανογραφικό σου τις σχολές που πραγματικά θέλεις.

ΙΑΤΡΙΚΗ

Η τελευταία Ιατρική της Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί γύρω στα 18.600 μόρια, πτώση γύρω στα 400 μόρια.
Η Ιατρική της Αθήνας θα βρεθεί γύρω στα 19.100 μόρια, πτώση γύρω στα 300 μόρια.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Στα Πολυτεχνεία αναμένουμε μεγάλη πτώση. Για παράδειγμα:
Στους πολικούς μηχανικούς στο Μετσόβειο αναμένουμε πτώση γύρω στα 400 μόρια, η βάση δηλαδή των πολιτικών μηχανικών θα βρεθεί γύρω στα 18.800 μόρια, με τη βάση της Ξάνθης να μπορεί να πέσει στα 17,500 μόρια, δηλαδή πτώση 700 μόρια.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιδόσεις των μαθητών στα μαθηματικά, στη φυσική και στη βιολογία κατεύθυνσης ήταν πάρα πολύ χαμηλές. Είχαμε τους μισούς αριστούχους από ότι πέρυσι, στα 3 αυτά μαθήματα που είναι βασικά στο 2ο και 4ο πεδίο και στο 3ο πεδίο η βιολογία.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Στις θεωρητικές σχολές θα έχουμε τη μικρότερη πτώση γιατί είχαμε μόνο στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών δυσκολίες. Στα υπόλοιπα μαθήματα οι επιδόσεις είναι ίδιες με τις περσινές. Στα αρχαία όμως είχαμε μεγάλη δυσκολία, οι αριστούχοι ήταν οι μισοί απο ότι πέρυσι, οπότε εκεί αναμένουμε μικρότερη πτώση από ότι στα άλλα πεδία.
Η πτώση εδώ θα χαρακτηριστεί και από ένα φαινόμενο που πρωτοξεκίνησε πέρυσι, τη στροφή των παιδιών από τις παιδαγωγικές σχολές προς τη Νομική, με δεδομένο ότι τελείωσαν οι διορισμοί στο Δημόσιο και φέτος η στροφή αυτή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη.Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλη πτώση στα παιδαγωγικά λόγω της μικρότερης ζήτησης.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *