10 φωτογραφίες που μας έκαναν να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι! [photos]

Δεν είναι λίγες οι φορές που σαν άνθρωποι έχουμε αισθανθεί χαμένοι. Έχουμε αισθανθεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Η καθημερινότητά μας δεν μας ευχαριστεί. Συχνά δυσανασχετούμε. Γκρινιάζουμε και κακολογούμε τους γύρω μας γιατί βαθιά μέσα μας νιώθουμε ότι κάτι δεν μας ικανοποιεί.

Καθημερινά βάζουμε στόχους. Στόχους για την επόμενη μέρα. Το επόμενο εξάμηνο. Στόχους μακροβιότερους. Κι όταν καμιά φορά παρατηρούμε πως μένουμε στάσιμοι αμέσως μελαγχολούμε. Χάνουμε το κέφι μας. Νιώθουμε ανασφαλείς απαισιόδοξοι.

Ακόμη κι εγώ πολλές φορές το έχω παρατηρήσει. Κι αυτό επηρεάζει πάντοτε την διάθεσή μου.

Κάπου εκεί λοιπόν, και μέσα από το Instagram, βρήκα ένα λογαριασμό που βοηθάει τον κόσμο να δει την θετική πλευρά της ζωής. Ναι! Ακριβώς σαν το τραγούδι. Η αλήθεια είναι πως δεν πέρασε λεπτό μέχρι να ακολουθήσω τον εν λόγω λογαριασμό που ακούει στο όνομα Calm.

Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα και γαληνεύουν την ψυχή. Πολλές φορές συνοδεύονται από στιχάκια που σε κάνουν να εκτιμάς αυτό που έχεις, να μην νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο.

Σου φτιάχνουν την διάθεση σε λίγα λεπτά με λίγα λόγια. Δες τι εννοώ!

Η τεχνολογία αυτό το καιρό βρίσκεται στο απόγειό της. Αυτό δεν είναι πάντα καλό. Συχνά σε όλο αυτό το χάος του διαδικτύου χανόμαστε. Μπερδευόμαστε. Αποκτάμε μικρής σημασίας στόχους, ιδανικά και πρότυπα. Αυτό οδηγεί εν μέρει σε ένα αίσθημα απαισιοδοξίας το οποίο ταλανίζει ιδιαίτερα τους νέους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έρευνες έχουν δείξει πως από όλα τα social media το Instagram είναι αυτό που οδηγεί το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων στην κατάθλιψη. Το ειρωνικό αλλά και ευχάριστο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι το Calm είναι μέσα σε αυτό το μέσο και προσπαθεί να σε κάνει να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Να μην είσαι τόσο αυστηρός κριτής. Να μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου.

Γιατί μιλάω με τόσο καλά λόγια γι’ αυτό; Γιατί με μια κλεφτή ματιά στις φωτογραφίες με έκανε να χαμογελάσω. Και μέσα σε μια δύσκολη μέρα πολλές φορές το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι για λίγο να χαζέψουμε κάπου. Αν τύχει και σε εσάς στο διάλειμμά σας να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο Calm, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ!

Total
9
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *