Δακρυγόνα στο ΟΠΑ: Διακόπηκαν μαθήματα, καταγγελία φοιτητών

Ο συναγερμός της πυρασφάλειας ήχησε το μεσημέρι της Παρασκευής στην ΑΣΟΕΕ, όχι λόγω κάποιας πυρκαγιάς αλλά εξαιτίας της ασφυκτικής ατμόσφαιρας από τη ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία στο προαύλιο αλλά και σε εσωτερικό χώρο της σχολής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές στο «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 14:30, όταν η επιχείρηση της ΕΛΑΣ κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο οδήγησε σε αψιμαχίες με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δείχνοντας «υπερβάλλοντα ζήλο», άνδρες της αστυνομίας πέταξαν δακρυγόνο μέσα στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ, από την είσοδο επί της οδού Αντωνιάδου, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο να γίνει ασφυκτική, να ηχήσει ο συναγερμός της πυρασφάλειας και να διακοπούν τα μαθήματα που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Οι φοιτητές βγήκαν στο προαύλιο της σχολής όπου όμως δεύτερο δακρυγόνο έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση, αναγκάζοντας πολλούς να βγουν στην οδό Πατησίων. Όταν η ατμόσφαιρα καθάρισε τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές, το τελευταίο διάστημα η παρουσία της αστυνομίας είναι συχνή όχι μόνο στον χώρο πέριξ αλλά και στο εσωτερικό της σχολής.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα -σύμφωνα πάντα με τους φοιτητές- αστυνομικοί της Ασφάλειας φέρονται να βρίσκονταν εντός του Πανεπιστημίου, που πλέον δεν καλύπτεται από το Άσυλο, ακόμα και κατά τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών.

Πηγή: Foititikanea.gr

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *