Διαγωνισμός για την καλύτερη «πράσινη» επιχείρηση

Το ClimateLaunchpad, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, καλεί φοιτητές, μαθητές, νέες επιχειρήσεις αλλά και ερευνητές να υποβάλουν τις ιδέες τους για συμμετοχή.

Πιο συγκεκριμένα

Ο διαγωνισμός, έχει αποτελέσει για πολλούς το εισιτήριο για την επιτυχία στην Ευρώπη και ολόκληρο το κόσμο. Το μόνο που πρέπει να έχεις, είναι η ιδέα για μία «πράσινη» επιχείρηση και τα προσόντα ενός επιχειρηματία.

Η ιδέα σου μπορεί να είναι μία καινοτομία που να αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ένας αειφόρος τρόπος  γεωργικής παραγωγής , ένας διαφορετικός τρόπος τις αστικής μετακίνησης, η οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, πρέπει να υποβάλεις την ιδέα σου. Αν σε δεχτούν, θα περάσεις ένα εντατικό διήμερο Boot Camp στη χώρα σου όπου θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα πλάνο για το πως θα αποφύγεις όλες τις παγίδες που ίσως βρεθούν στο δρόμο, ενώ επίσης θα μάθεις πως θα μαζέψεις το κεφάλαιο που χρειάζεσαι προκειμένου να την κάνεις πραγματικότητα. Οι 3 νικητές σε κάθε χώρα, θα πάνε στο μεγάλο τελικό.

Η διορία υποβολής των αιτήσεων στην Ελλάδα είναι μέχρι τις 10 Μαΐου 2017.

Το πρόγραμμα

Μόλις σε δεχτούν στον διαγωνισμό, το παιχνίδι ξεκινάει:

Στάδιο 1ο: Boot Camp

To ClimateLaunchPad ξεκινάει με ένα διήμερο Boot Camp στη χώρα σου. Οι εκπαιδευτές θα σου διδάξουν όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου.

Στάδιο 2ο: Εντατική Εκπαίδευση και Εθνικός Τελικός

Το Boot Camp ακολουθείται από ένα διάστημα εντατικής εκπαίδευσης. Θα τελειοποιήσεις το σχέδιό σου, και θα σχεδιάσεις την επιχείρηση σου πιο διεξοδικά. Στον Εθνικό Τελικό, θα μιλήσεις ενώπιων της κριτικής επιτροπής που θα βρίσκεται στη χώρα σου. Οι καλύτερες 3 συμμετοχές, θα πάνε στον μεγάλο τελικό που θα γίνει τον Οκτώβρη στη Λεμεσό της Κύπρου.

Στάδιο 30: Μεγάλος τελικός

Οι 10 καλύτερες συμμετοχές στον Μεγάλο Τελικό θα πάνε κατευθείαν στο Climate-KIC Accelerator, την περίφημη σχολή επιχειρηματικότητας όπου μεγάλες ιδέες μετατρέπονται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Επιπλέον, υπάρχει και ένα χρηματικό βραβείο. Ο μεγάλος νικητής του τελικού, θα λάβει 10,000 ευρώ, ο δεύτερος 5,000 ευρώ, και αυτός που θα έρθει στην τρίτη θέση θα κερδίσει 2,500 ευρώ.

Όλοι οι υπόλοιποι φιναλίστ που κατάφεραν να πάνε στο Μεγάλο Τελικό, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην κριτική επιτροπή του Climate-KIC Accelerator. Εντυπωσίασέ τους για να λάβεις πρόσβαση στο πρόγραμμά τους.

Προϋποθέσεις

Πριν πάρεις μέρος στο διαγωνισμό, σιγουρέψου πως:

  • Δεν έχεις ξεκινήσει ακόμη την επιχείρησή σου  ή δεν την έχεις ξεκινήσει περισσότερο από ένα χρόνο πριν
  • Δεν έχεις σταθερό εισόδημα
  • Δεν έχεις μαζέψει περισσότερα από 200,000 ευρώ σε επενδύσεις
  • Δεν έχεις πουλήσει ακόμη προϊόντα

Για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό, και για να μάθεις περισσότερα, επισκέψου τη σελίδα του ClimateLaunchpad εδώ.

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *