Διαμαρτυρία φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Την έντονη διαμαρτυρία των φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκάλεσε η άρνηση των καθηγητών του τμήματος να συναινέσουν στην πραγματοποίηση εμβόλιμης εξεταστικής.

Μάλιστα χθες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνέλευση του τμήματος ζητώντας από τους καθηγητές να συναινέσουν σε κάτι που έχουν κάνει και τα υπόλοιπα τμήματα του Πολυτεχνείου.

Τα λόγια των φοιτητών

«Διαμαρτυρηθήκαμε στη συνέλευση του τμήματος ΗΜΜΥ γιατί θέλαμε να θέσουμε το θέμα της εμβόλιμης εξεταστικής. Έχει παρθεί απόφαση να δοθεί εμβόλιμη εξεταστική σε όλες τις σχολές του Πολυτεχνείου πλην το τμήμα του ΗΜΜΥ! Και όλα αυτά παρά την αυξημένη δυσκολία του τμήματος » είπε στα “Χ.Ν.” ο Θωμάς Σαμούτης μέλος του Συλλόγου Φοιτητών.
Όπως εξήγησε η εμβόλιμη εξεταστική ουσιαστικά «δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να δώσουν μια επιπλέον εξεταστική σε μαθήματα του εξαμήνου τους. Ζητάμε την εμβόλιμη γιατί είμαστε σε μια περίοδο πολύ δύσκολη οικονομικά για μας και την οικογένειες μας. Είναι πολύ δύσκολο να σπουδάζεις σε μια πόλη όπως τα Χανιά και η εμβόλιμη διευκολύνει τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δυστυχώς συναντάμε την άρνηση των καθηγητών του τμήματος μας τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Πολυτεχνείου δίνουν το δικαίωμα στην εμβόλιμη εξεταστική».

Η απάντηση του κοσμήτορα

Τα “Χ.Ν.” απευθύνθηκαν στον κοσμήτορα του ΗΜΜΥ καθηγητή κ. Αθανάσιο Λιάβα ο οποίος μας είπε ότι είναι απόφαση του τμήματος να μην δίνεται εμβόλιμη εξεταστική και ότι το τμήμα ΗΜΜΥ ακολουθεί τακτικές που δεν ακολουθούν άλλα τμήματα.

πηγή: Χανιώτικα Νέα

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *