Δημήτρης Βλάχος στο mycampus.gr | Κόντρα στην εποχή

Τον Δημήτρη Βλάχο έχεις πολλούς λόγους να τον θαυμάσεις, πέρα από τους προφανείς…

Τον Δημήτρη Βλάχο έχεις πολλούς λόγους να τον θαυμάσεις, πέρα από τους προφανείς… Από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε καταφέρνει και είναι στο προσκήνιο, οι δουλειές του ως τώρα είναι προσεγμένες και με τη θετική του ενέργεια, δείχνει να το απολαμβάνει τόσο πολύ!
Τον συναντάμε στη μουσική παράσταση Κόντρα όπου μαζί με τους Μέμο Μπεγνή, Τζένη Μπότση, Χριστίνα Πομόνη και Στεργία Μιχαήλου αποθεώνουν τη χαρά της ζωής μέσα από γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια και πάνε κόντρα στη μιζέρια της εποχής.

Φέτος με τον Μέμο Μπεγνή και την Τζένη Μπότση αποφασίσατε να πάτε “Κόντρα” στη μιζέρια και να περάσετε το μήνυμα της χαράς της ζωής. Μίλησέ μας για την παράσταση, τι να περιμένει κανείς; 
Η «Κόντρα» είναι μια ιδέα του Πάνου Αμαραντίδη… Στη μουσική μας παράσταση ο κόσμος θα περάσει πάτα πολύ όμορφα. Θα τον «ταξιδέψουμε» μέσα από πολύ γνωστά τραγούδια που έχουμε αγαπήσει κατά καιρούς,. Θα διασκεδάσει και θα ξεχαστεί για λίγες ώρες από τα προβλήματα που μας απασχολούν όλους πια σε αυτό το μοναδικό πάρτι που έχουμε στήσει με πολλή αγάπη.

Με το Μέμο Μπεγνή ξέρουμε ότι κάνετε και παρέα… πώς είναι να δουλεύεις με φίλους;
Είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζεσαι με φίλους και πολύ πιο εύκολο από το να ξεκινούσες μια συνεργασία με άτομα που δε γνωρίζεις. Γιατί πολλές φορές στη διάρκεια των προβών πρέπει να περάσεις χρόνο με τον άλλο για να γνωρίσεις τις ευκολίες του, τις δυσκολίες, ακόμη και τις παραξενιές του. Οπότε αν γνωρίζεσαι από πριν γλιτώνεις και τις όποιες παρεξηγήσεις μπορεί να δημιουργηθούν μέχρι να γνωριστείτε. Το καλό με μας είναι ότι και πο πέντε μας γνωριζόμαστε, οπότε είναι μια «έτοιμη» ομάδα!

Στη ζωή σου είσαι έτσι αισιόδοξος, ειδικά με όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα που είναι όλο και πιο δύσκολο να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία του;
Στη ζωή μου είμαι αισιόδοξος. Προσπαθώ να σκέφτομαι πάντα θετικά μέσα από την οποιαδήποτε δυσκολία ή πρόβλημα και ψάχνω να βρω τι μπορώ να «κερδίσω» μέσα από αυτό… Όπου υπάρχει ένα κακό, εκεί κοντά τριγυρίζει και ένα καλό. Είναι νόμος (γέλια)

Από τη στιγμή που βγήκες στο προσκήνιο, δεν έχει περάσει χρονιά που να μη σε συναντάμε σε κάποια παραγωγή είτε τηλεοπτική, είτε θεατρική, διαφημίσεις. Είσαι από τα αγαπημένα παιδιά του χώρου. Που το αποδίδεις;
Στη συγκεκριμένη δουλειά, αν είσαι σωστός και αγαπάς αυτό που κάνεις, δε έχεις έπαρση, δεν έχεις ψωνιστεί και κοιτάς να κάνεις σωστές συνεργασίες, πάντα θα βρίσκεις μια «χαραμάδα» για δουλειά.

Υπάρχουν κάποια πράγματα στα επαγγελματικά σου που θα ήθελες να κάνεις;
Θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω σινεμά που το λατρεύω, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν προχώρησε. Ελπίζω στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία.

Φαίνεσαι γλυκύτατος και προσιτός. Υπάρχει κάτι που μπορεί να σε εξοργίσει να σε βγάλει εκτός εαυτού;
Η αγένεια και η αχαριστία μπορούν να με βγάλουν εκτός εαυτού. Είμαι πολύ ήρεμος στη ζωή μου γενικώς και σπάνια θα με δεις να βρίζω ή να βγαίνω εκτός εαυτού, αλλά όταν συμβεί αυτό, καλό είναι να μην είσαι κοντά.

Έχουν αλλάξει οι συνήθειές σου με την κρίση;
Προσπαθώ να μην κάνω επιπόλαια έξοδα. Έχω μειώσει κατά πολύ τα ταξίδια που λατρεύω. Είμαι μαθημένος και με λίγα…

Ένα πράγμα που μας αρέσει σε εσένα είναι ότι καταφέρνεις και κρατιέσαι σε άριστη φυσική κατάσταση. Πώς τα καταφέρνεις;
Γιατί για μένα η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, δεν είναι καταναγκαστικό έργο. Το κάνω επειδή το γουστάρω, έχω μεγαλώσει μέσα στους στίβους. Έκανα πρωταθλητισμό στα 400μ. για πάνω από μία δεκαετία και συνεχίζω να κάνω προπονήσεις για την πάρτη μου, γιατί όταν τρέχω νιώθω μια απίστευτη αίσθηση ελευθερίας… Το σώμα μας είναι το μεταφορικό μέσο της ψηχής μας «νους υγιής εν σώματι υγιή» που λέγανε και οι αρχαίοι. Όπως προσέχουμε το αμάξι ή το σπίτι μας και θέλουμε να είναι καθαρό μέσα και έξω, ας το κάνουμε και για το σώμα μας.

Υπάρχουν ομοιότητες με τον πρωταθλητισμό και τη δουλειά που κάνεις τώρα; σου λείπει κάτι από εκείνη την περίοδο; 
Ο πρωταθλητισμός με έχει μάθει να παλεύω πάντα για το καλύτερο, να έχω ένα στόχο. Υπομονή, επιμονή και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αυτές είναι οι ομοιότητες. Μου λείπει το συναίσθημα και η ένταση του αγώνα. Που νιώθεις γεμάτος αδρεναλίνη και το καρδιοχτύπι λίγο πριν από την εκκίνηση στο βατήρα.

Συνέντευξη: Κατερίνα Ευσταθιάδου
Φωτογραφίες: Σάκης Γιούμπασης

Total
0
Shares