ΔΠΘ | Σεμινάριο – Νομικό Debate | «Επιστήμη και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Η Ευρωπαική Ένωση Νέων Νομικών – Τμήμα Νομικής (ELSA Komotini), σε συνεργασία με το Ρητορικό Όμιλο Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. διοργανώνει Σεμινάριο – Νομικό Debate με θέμα «Επιστήμη και Ανθρώπινα Δικαιώματα» στα πλαίσια της ELSA Day.
Η Ευρωπαική Ένωση Νέων Νομικών – Τμήμα Νομικής (ELSA Komotini), σε συνεργασία με το Ρητορικό Όμιλο Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. διοργανώνει Σεμινάριο – Νομικό Debate με θέμα «Επιστήμη και Ανθρώπινα Δικαιώματα» στα πλαίσια της ELSA Day. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:30 στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής (Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου 3).
Λίγα λόγια για την εκδήλωση:
Στα πλαίσια της ELSA Day, η ELSA Komotini διοργανώνει Σεμινάριο – Νομικό Debate με θέμα «Επιστήμη και Ανθρώπινα Δικαιώματα», σε συνεργασία με το Ρητορικό Όμιλο Νομικής ΔΠΘ. Εισηγητές, καθώς και κριτική επιτροπή του debate, θα είναι οι εξής:             Παύλου Στέφανος( Καθηγητής Ποινικού Δικαίου-Διευθυντής Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών), Χρυσομάλλης Μιχαήλ (Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομικής Σχολής ΔΠΘ), Παπασταυρίδης Ευθύμιος( Ειδικός Επιστήμων Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΔΠΘ).

Ομιλητές του debate θα είναι φοιτητές, μέλη της ELSA Komotini καθώς και μέλη του Ρητορικού Ομίλου ΔΠΘ.
 

H επιστημονική ελευθερία είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ανάπτυξη της επιστήμης όσο και για την εξέλιξη της κοινωνίας. Σίγουρα όμως, η ελευθερία αυτή δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη. Μήπως λοιπόν, πρέπει να υπόκειται στους περιορισμούς που θέτει η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων;
Σύμφωνα με τους κανόνες που προβλέπονται για την οργάνωση ενός Νομικού Debate και τους κανόνες της ρητορικής τέχνης, 2 ομάδες των 3 ατόμων θα κλιθούν να επιχειρηματολογήσουν, η μία ομάδα υπέρ και η άλλη κατά του θέματος. Αυτή με την ισχυρότερη επιχειρηματολογία και την καλύτερη παρουσίαση θα είναι η νικήτρια. Στο τέλος θα υπάρξει μια πιο εμπεριστατωμένη επιστημονική προσέγγιση επί του θέματος από τους εισηγητές.
Η ELSA Day αποτελεί μια ημέρα κατά την οποία για πρώτη φορά όλο το δίκτυο ELSA διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα τα  μέλη ELSA, φοιτητές Νομικής και με διαφορετικές εθνικότητες και με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, είναι πρόθυμα να αποδείξουν σε όλη την Ευρώπη ότι οι νέοι σπουδαστές μπορούν να λάβουν μέρος και να επηρεάσουν τη διεθνή σκηνή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με εκδηλώσεις υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας και με την ενέργεια και τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζουν τις δραστηριότητες της ELSA. Όπως άλλωστε δηλώνει και το σύνθημα της ELSA Day: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι μαζί». Στόχος της ELSA Day είναι η δημιουργία ενός forum για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για να συζητηθούν τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας και εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη. Πηγή και έναυσμα όλων αυτών των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν παράλληλα στις 20 Μαρτίου 2013,όπου υπάρχει σωματείο ELSA αποτελούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το ELSA Vision, «Ένας δίκαιος κόσμος στον οποίο υπάρχει σεβασμός για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πολιτιστική ποικιλομορφία».

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *