Δραστήριοι Φοιτητές | «Storians Productions»

Κι όμως. Υπάρχουν κάποιοι φοιτητές που ήδη βιώνουν τις προκλήσεις του επαγγέλματος που μελλοντικά θα ακολουθήσουν. Μία τέτοια ομάδα είναι η «Storians Productions»
Κι όμως. Υπάρχουν κάποιοι φοιτητές που ήδη βιώνουν τις προκλήσεις του επαγγέλματος που μελλοντικά θα ακολουθήσουν. Μία τέτοια ομάδα είναι η «Storians Productions»,  που αποτελείται από τους Άντι Ραφμάνι, Αθηνά Γερολύμπου, Αναστασία Καρίκη και Μαρία Πουτιού. Πρόκειται για φοιτητές της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν μία ανεξάρτητη, μεγάλου μήκους ταινία με τον τίτλο «Ονειρο-πόλος» και πρωταγωνιστές τους Αντώνη Αριστερίδη, Κυριάκο Δανιήλ και Κατερίνα Παντούλη, επίσης φοιτητές.
Του Κωστή Κοτσώνη
 
WHEN DREAMS COME TRUE: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
 
Συνοπτικά, η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής: ένας νέος, ο Συμεών, βλέπει όνειρα τα οποία υλοποιούνται την αμέσως επόμενη μέρα. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν βλέπει στον ύπνο του τη Χλόη, με την οποία είναι ερωτευμένος, να πεθαίνει. Τρομοκρατημένος από την πιθανότητα να τη χάσει, προσπαθεί να αποτρέψει την πραγματοποίηση του ονείρου. Το μόνο που καταφέρνει, όμως, είναι να γίνει απωθητικός αφού η ίδια δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και εκνευρίζεται. Το αν θα την χάσει ή όχι και πώς θα φανεί… επί της οθόνης. 
 
«Την ταινία την εμπνεύστηκα από όνειρα που βλέπω ο ίδιος», εξηγεί ο Άντι, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας. «Πολλές σκηνές του ‘Ονειρο-πόλου’ είναι έτσι γυρισμένες ώστε να αποτελούν μία μίξη του ονειρικού στοιχείου με την πραγματικότητα.»
 
 
KΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
 
Όπως λέει η Μαρία, που ανέλαβε την ηχοληψία και το φροντιστήριο, «τα βασικότερα προβλήματα που συναντούμε είναι οργανωτικά και τεχνικά όπως η μη διαθεσιμότητα εξοπλισμού, τον οποίο δανειζόμαστε ή και χώρου, αφού τα γυρίσματα γίνονται συχνά σε σπίτια φίλων. Και φυσικά, να μην ξεχνάμε τις καιρικές συνθήκες που συχνά είναι αντίξοες. Υπάρχει, προφανώς, και το οικονομικό ζήτημα, όπως σε κάθε low-budget παραγωγή. Ωστόσο, επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα, την επιμονή και την ευρηματικότητά μας ξεπερνούμε τελικά αυτά τα εμπόδια.» 
 
Οι τρεις πρωταγωνιστές με βεβαιώνουν ότι, γενικότερα, τίποτα δεν εγκαταλείπεται στην τύχη. «Παρόλο που μεταξύ μας έχουμε αναπτύξει φιλικότατες σχέσεις, προσπαθούμε την ώρα του γυρίσματος, ηθοποιοί και συντελεστές, να επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό που κάνουμε,» λέει η Κατερίνα. Ο Κυριάκος συμπληρώνει ότι «ως ηθοποιοί έχουμε αναλάβει μία ευθύνη απέναντι στους ‘Storians’ για αυτό και προσπαθούμε να ‘μαστε όσο πιο… επαγγελματίες μπορούμε». Ο Αντώνης μου λέει ότι η νεανική ενέργεια δε λείπει. «Μέσα σε όλα, καταφέρνουμε και δίνουμε το δικό μας αέρα και στοιχεία από την προσωπικότητά μας στην ταινία».
 
TA ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
 
Πότε, όμως, προβλέπεται να ‘ναι έτοιμος ο «Ονειρο-πόλος»; Περίπου στο τέλος αυτού του καλοκαιριού. «Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και μένει το μοντάζ. Όσον αφορά το αν θα προβληθεί η ταινία, εφόσον το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, μπορεί να αποσταλεί σε κάποιο φεστιβάλ. Ίσως κανονίσουμε κι εμείς να κάνουμε προβολές, σε καφέ, αν έχουμε γνωστούς, ή σε κινηματογραφικές λέσχες», με ενημερώνει η Αθηνά, που έχει αναλάβει το script της ταινίας.
 
Τα μακροπρόθεσμα, τέλος, σχέδια των «Storians» μου αναλύει η Αναστασία, που υπεύθυνη για τη διεύθυνση φωτογραφίας. «Γενικά, οι ΄΄Storians΄΄ είναι μια ερασιτεχνική ομάδα παραγωγής που δέχεται νέα μέλη και προτάσεις με σκοπό την υλοποίηση νέων project. Εφόσον κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να απευθυνθεί σε εμάς για μια ταινία και εμείς είτε να αναλάβουμε την παραγωγή είτε να βρούμε τους ηθοποιούς.
Όσον αφορά εμάς προσωπικά, ο κινηματογράφος είναι και θα είναι αδιάσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ενδεχομένως το ίδιο θα ισχύσει και για τους πρωταγωνιστές της τανίας. Ο Κυριάκος και ο Αντώνης σπουδάζουν κάτι τελείως διαφορετικό αλλά αγαπάνε την ηθοποιία και συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα του φυσικού. Η Κατερίνα, πάλι, σπουδάζει στη Σχολή Θεάτρου του Αριστοτελείου οπότε πιστεύω ότι και για εκείνη η ενασχόληση με το χώρο θα είναι στενή. Όπως και να ‘χει, το μέλλον θα δείξει!»
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ομάδα των παιδιών στο facebook: https://www.facebook.com/groups/152941714882080/

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *