Είσαι φοιτητής; Αυτά είναι τα καλύτερα, free apps που πρέπει να κατεβάσεις για τις σπουδές σου!

Αν είσαι φοιτητής, σίγουρα κάποια στιγμή βαρέθηκες να κρατάς σημειώσεις και έτσι ζήτησες από κάποιον φίλο να σου δώσει τις δικές του. ‘Η δεν ξύπνησες ποτέ για να πας στο πρωινό μάθημα οπότε και έχασες τη διάλεξη. Ή ακόμα χειρότερα, μπέρδεψες το ένα μάθημα με το άλλο και πήγες σε λάθος αμφιθέατρο, λάθος ώρα και λάθος μέρα. Και σίγουρα δεν έχεις παραδώσει εργασία γιατί η βιβλιογραφία σου έβγαλε την πίστη και τα παράτησες στη μέση.

Μην ανησυχείς, συμβαίνουν σε όλους μας που και που, δεν είμαστε εδώ να σε δικάσουμε. Είμαστε εδώ να δώσουμε μια λύση και να βάλουμε τέλος, ή έστω να προσπαθήσουμε, σε αυτά τα προβλήματα που βασανίζουν εμάς τους φοιτητές.

Μάντεψε τι έχεις δίπλα σου αυτή τη στιγμή, ή ακόμα καλύτερα από που διαβάζεις αυτό το άρθρο. Συγχαρητήρια, έχεις στην κατοχή σου ένα smartphone! Kαι τι έχει μέσα αυτό το smartphone; Εφαρμογές! Και αυτές είναι που θα σε σώσουν!

Τις έχουμε χωρίσει σε κατηγορίες, για να διαλέξεις ακριβώς αυτό που σου ταιριάζει και να κατεβάσεις άμεσα την εφαρμογή. Οι εφαρμογές αυτές είναι δωρεάν και μπορείς να τις κατεβάσεις τόσο στο AppStore αν χρησιμοποιείς iOS όσο και στο Playstore αν χρησιμοποιείς Android.

Έχουμε και λέμε λοιπόν!

Εφαρμογές για σημειώσεις:

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν εφαρμογές στις οποιες μπορείς να κρατήσεις γρήγορα και εύκολα σημειώσεις, να ηχογραφήσεις διαλέξεις, να σκανάρεις κείμενα και φωτοτυπίες και να οργανώσεις το υλικό με οποιον τρόπο εσύ επιθυμείς. Οι καλύτερες εφαρμογές που έχουμε χρησιμοποιήσει είναι οι εξής:

 1. Lecture Notes
 2. Hi-Q Mp3 Voice Recorder
 3. Evernote
 4. Scanner Pro

Eφαρμογές για οργάνωση χρόνου, οργάνωση εργασιών και planning της ημέρας:

Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σε βοηθήσουν να βάλεις μια τάξη στο πρόγραμμά σου, να βλέπεις κάθε μέρα τα tasks και τις υποχρεώσεις σου και να μη σου ξεφεύγει τίποτα. Μπορεί επίσης, σε κάποιες από αυτές, πέρα από time management, να θέσεις και κάποιους άλλους στόχους που θες να πραγματοποιήσεις. Οι πιο οργανωμένες εφαρμογές που βρήκαμε είναι οι παρακάτω:

 1. ΗabitHub
 2. MyStudyLife
 3. Wunderlist
 4. Studdle

Αpps για καλύτερη διαχείριση χρημάτων:

Aν κάτι μας τρώει την ψυχή σαν φοιτητές, αυτό σίγουρα είναι τα χρήματα. Είναι αρκετά δύσκολο, αν δεν κάνεις και μια καλή κατανομή, να μην μείνεις ταπί και ψύχραιμος στο τέλος του μήνα. Και επειδή δεν είναι ούτε εύκολο να σημειώνεις κάθε μέρα τα έξοδά σου, υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν στην καταγραφή τους αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων.

 1. Level
 2. Daily Budget
 3. Pocket

Eφαρμογές για να ξυπνάς σίγουρα το πρωί και να μη χάνεις ποτέ μάθημα:

Έλα τώρα, όλους κάπου-κάπου μας έχει πάρει ύπνος παραπάνω λόγω snooze και έχουμε χάσει διάλεξη. Αυτή η μάστιγα με το ξυπνητήρι βασανίζει αρκετό φοιτητόκοσμό. Με αυτές τις 4 εφαρμογές, σου έχουμε τη λύση για να μην αποκοιμηθείς ποτέ ξανά:

 1. Surise
 2. SleepCicle
 3. Timely
 4. Alarme

Eφαρμογές για παραπομπές και βιβλιογραφία (και όμως υπάρχουν)

Υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν με τις παραπομπές σε κείμενα και εργασίες καθώς και στην βιβλιογραφία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκανάρεις τo barcode του βιβλίου και να γράψεις την αρχή και το τέλος του κομματιού που χρησιμοποίησες. Τέτοιες εφαρμογές είναι:

 1. RefMe
 2. Citationsy
 3. EasyBib

Aυτά ήταν λοιπόν τα apps τα οποια πιστεύουμε πως μπορούν να σε βοηθήσουν να οργανώσει καλύτερα τη φοιτητική σου ζωή. Υοu can thank us later!

A! Και να ξεχάσαμε καμιά καλή ή αν ξέρετε κάποια που δεν αναφέραμε, πείτε την μας για προσθέσουμε και να την έχουμε στο νου μας!

 

Πηγή: www.themillennials.gr

Total
6
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *