Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων και Ανωτάτων Σχολών στη Θεσσαλονίκη

To Journée des Talents 2018 είναι και επίσημα εδώ! Πρόκειται για τη μεγάλη έκθεση Γαλλικών πανεπιστημίων και ανωτάτων σχολών. Μια πόρτα για το μέλλον των νέων που σκέφτονται να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στη Γαλλία.

Η διοργάνωση του  Journée des Talents 2018

Η Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία  με την Υπηρεσία Campus France και την υποστήριξη του Α.Π.Θ., διοργανώνουν, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, 10.30-17.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ) την Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων και Ανώτατων Σχολών, υπό τον τίτλο «Journée des Talents 2018 ».

Τα ιδρύματα που θα συμμετέχουν στην έκθεση

Εκπρόσωποι 21 γαλλικών Ιδρυμάτων, διεθνούς κύρους, τα οποία προσφέρουν μερικά από  τα πιο αξιόλογα και καινοτόμα προγράμματα σπουδών, άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, θα είναι στη διάθεση του κοινού για να παρέχουν σχετικές πληροφορίες και να ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο για τις προοπτικές σπουδών στη Γαλλία.

Journée des Talents 2017

Ο κατάλογος των Ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην Έκθεση περιλαμβάνει δημόσια  πανεπιστήμια, Ανώτατες  Σχολές, Σχολές Μηχανικών και Business schools καθώς και το εξειδικευμένο Ινστιτούτο Ξενοδοχειακών  επαγγελμάτων, το Ινστιτούτο Paul Bocuse.  Επιπλέον, εκπρόσωποι του Γαλλικού Ινστιτούτου θα ενημερώνουν γενικότερα για σπουδές αλλά και για τη ζωή στη Γαλλία.

Παρουσίαση με θέμα τις σπουδές και τη ζωή στη Γαλλία

Θα πραγματοποιηθεί επίσης, από τις 13.30 έως τις 14.30, παρουσίαση σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία (επιλογή προγράμματος σπουδών, διαδικασία εγγραφής, κόστος ζωής και διαμονή) με τη συμμετοχή φοιτητών, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους εμπειρίες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Συμμετέχουν τα εξής Ιδρύματα:

Πανεπιστήμια

Université d’Angers
Université Lyon 2
Université Montpellier 3
Université de Strasbourg
Sciences Po Paris

INALCO

Σχολές Εμπορίου
EDHEC Business School
HEC Paris
Grenoble Ecole de Management
Groupe INSEEC
Montpellier Business School

 

Σχολές μηχανικών
CESI Ecole d’ingénieurs
Ecole Polytechnique
ENSSAT
Mines ParisTech
IMT Mines Alès
IMT Mines Albi
INSA Rouen

Ο κατάλογος των Ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην Έκθεση είναι διαθέσιμος και στις ιστοσελίδες του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Α.Π.Θ.

Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο των ιδρυμάτων που θα συμμετέχουν στην έκθεση ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες:

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Υπηρεσία Campus France στην Ελλάδα


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *