El Burro: Το νέο μεξικάνικο street food στο Κουκάκι που θα σας ταξιδέψει

Με το street food να εξαπλώνεται δυναμικά σε όλες τις γωνιές της Αθήνας και τις παγκόσμιες γεύσεις πλέον τα ταξιδεύουν από άκρη σ’ άκρη της χώρας, μικροί γευστικοί παράδεισοι ξεπηδούν στις γειτονιές. Κάπως έτσι στην ανεπτυγμένη αγορά του Κουκακίου εμφανίστηκε το ElBurro, το μικρό μεξικάνικο γαϊδουράκι που κουβαλά φρεσκότατα χειροποίητα tacos, δροσερές μαργαρίτες και τραγανά churros.

Ο Γιώργος Γεράρδος αφήνει την αγάπη του για τα ταξίδια και τη λατρεία του για το φαγητό να κοντράρονται μεταξύ τους, αλλά στο τέλος, με το άνοιγμα του ElBurro αυτά τα δύο παντρεύτηκαν και έδωσαν το χώρο για να μοιραστεί ο σεφ τις ιδέες του με τον κόσμο. Γευστικές ιδέες και προτάσεις για «εύκολο» φαγητό με έθνικ αέρα, χωρίς φανφάρες και υπερβολές, όπως ακριβώς πρέπει να είναι το street food: απλό, γρήγορο, νόστιμο και καθαρό, όπως κάθε άλλο γεύμα. Ο χώρος σιγοντάρει το μενού και δεν σε μπουκώνει με φασαρία, σε αφήνει να ηρεμείς μέσα στο μινιμαλισμό του με τα πράσινα παράθυρα, τα γλαστράκια και τους κάκτους να σου τραβούν ευχάριστα το ενδιαφέρον.

H Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία είναι απλή και έχει ως βάση της τα χειροποίητα tacos από βιολογικό άσπρο και μωβ καλαμπόκι, τα οποία φτιάχνονται από το μηδέν στο El Burro, σε πέντε απλά βήματα: το καλαμπόκι βράζει και παραμένει μουλιασμένο κάθε βράδυ, ξεπλένεται και αλέθεται στον μύλο όπου το αποτέλεσμα είναι μια μαλακή ζύμη, η οποία μετέπειτα πλάθεται σε μπαλάκια, πιέζεται σε πιτάκια κι ύστερα μαγειρεύεται, δίνοντας αυτή την θεσπέσια αίσθηση του φρέσκου και του χειροποίητου.

Σε καθημερινή βάση σερβίρονται τέσσερις διαφορετικές βερσιόν με βάση τα tacos, που περιλαμβάνουν πλούσιες γεύσεις χοιρινού, κοτόπουλου και μοσχαριού, με την τέταρτη να αποτελεί μια έκπληξη για τον ουρανίσκο των χορτοφάγων (και όχι μόνο), αφού η γλυκοπατάτα και τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους. Κάθε μήνα θα υπάρχει ένα σούπερ σπέσιαλ taco που θα δίνει ένα twist στον βασικό κατάλογο, με πρώτο guest να είναι ο συνδυασμός καλαμαριού με τσορίθο. Επουδενί όταν φτάσετε εκεί μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα φρέσκια κρεμμυδάκια με το χειροποίητο cream cheese, ένας υπέροχος δροσερός συνδυασμός, πρωτότυπος μέσα στην απλότητα του.

Για σβήσιμο σερβίρονται δροσιστικές frozen μαργαρίτες, μεξικάνικες μπύρες και σπιτική λεμονάδα, ενώ φεύγοντας δεν πρέπει να παραλείψετε να φάτε τα φρεσκοτηγανισμένα churros, σερβιρισμένα με σοκολάτα ή καραμέλα.

 

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *