Έλληνες φοιτητές φτιάχνουν την πρώτη ελληνική αγωνιστική μοτοσικλέτα [photos]

Η συμμετοχή του πρωτότυπου μοντέλου αγωνιστικής μηχανής τύπου MotoGP3 250 κ. εκ. που δημιούργησαν οι φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το 2016 ήταν μόνο η αρχή.

Πώς ονομάζεται η μοτοσικλέτα;

Η Τyφoon ΜotoRacing με τη Χίμαιρα, όπως ονόμασαν την πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα, μπαίνει στο συνεργείο για να λάβει τις απαραίτητες βελτιώσεις, προκειμένου να είναι έτοιμη για να συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό MotoStudent στην Ισπανία, τον Οκτώβριο του 2018.

Σχετικά με το διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός MotoStudent είναι ένας διεθνής διαγωνισμός μεταξύ πανεπιστημιακών ομάδων για να δοθεί στους φοιτητές η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους ως μελλοντικοί μηχανικοί, χαρίζοντας τους μια τεράστια εμπειρία ερχόμενοι σε επαφή με μεγάλες προσωπικότητες του χώρου και δουλεύοντας σε πραγματικά μοναδικές εγκαταστάσεις.

Διοργανώνεται από την MEF (Moto Engineering Foundation), στην πίστα Aragon στην Ισπανία, όπου οι μοτοσικλέτες υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους, επαγγελματικού επιπέδου.

«Ο στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτότυπο αγωνιστικό δίκυκλο, ικανοποιώντας τις τεχνολογικές απαιτήσεις που ορίζονται από τον κανονισμό, µε έμφαση στα θέματα ασφαλείας» αναφέρει στο «Πρακτορείο 104,9fm» ο επικεφαλής της προσπάθειας, φοιτητής Ευθύμης Παππάς.

πηγή:iefimerida.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *