ΕΛΤΑ courier: Να μην ανακληθούν οι άδειες ειδικού σκοπού

Ο ΣΕΤΤΑ ζητάει για τα ΕΛΤΑ να μην ανακλυθούν οι άδειες ειδικού σκοπού με ανακοίνωση του.

Για τα ΕΛΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΕΤΤΑ και απαιτεί να μην ανακλυθούν οι άδειες ειδικού σκοπού. Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής τονίζει ότι «την κυβέρνηση της ΝΔ, τη διοίκηση των ΕΛΤΑ που με σχετικό έγγραφο ανακοίνωσε ότι μπορεί να ανακαλέσει τις άδειες ειδικού σκοπού πατώντας στην ΠΝΠ και δικαιολογώντας τις ανακλήσεις αδειών σε ανεβασμένες υπηρεσιακές ανάγκες, ορίζοντας προϊσταμένους και διευθυντές, σε ρόλο δικαστή, να ανακαλούν τις άδειες». Επίσης, υπογραμμίζει πως «η απόφασή τους αυτή είναι άθλια και πρέπει να βρει τους εργαζόμενους απέναντι».

Επιπλέομ, στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι η αξιοποίηση της ΠΝΠ «σαφώς και στοχεύει στην κερδοφορία των ΕΛΤΑ. Από τη μια είναι η ακύρωση των αδειών ειδικού σκοπού και από την άλλη η δυνατότητα μεταφοράς εργαζόμενων από τα ΕΛΤΑ στα ΕΛΤΑ courier. Δηλαδή τώρα που στο δέμα και στις ταχυμεταφορές έχει τεράστια κέρδη η εταιρεία να αυξηθούν. Ήδη χτες μετέφεραν 35 συναδέλφους συμβασιούχους στα ΕΛΤΑ courier και ταυτόχρονα ακυρώνουν άδειες ειδικού σκοπού, ποιος ξέρει(;) πιθανά σχεδιάζουν την επόμενη φάση μεταφοράς εργαζομένων».

Ακόμη, το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΛΤΑ «αποδεικνύουν ότι νοιάζονται για ένα και μόνο πράγμα, την κερδοφορία, και μπροστά σε αυτήν δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία, ούτε την ασφάλεια, ούτε τις ανάγκες των εργαζομένων. Ίσα ίσα παίρνουν μέτρα για την αύξηση της εκμετάλλευσης για να κερδίζουν περισσότερα».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «καλεί τον κάθε εργαζόμενο των Ταχυδρομείων και Ταχυμεταφορών να έρθει σε επαφή με το συνδικάτο μας και να μας ενημερώσει για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, για κάθε ζήτημα σε χώρο δουλειάς».

Πηγή: ieidiseis.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *