Ένας αστικός αμπελώνας σε ταράτσα στο Μπρούκλιν

Ο Αμερικανός αμπελουργός Devin Shomaker τόλμησε και πέτυχε να καλλιεργήσει σταφύλια σε μία ταράτσα στο Μπρούκλιν και να παράγει εξαιρετικό κρασί.
Δεν μπορείς να συνδέσεις το Μπρούκλιν με το κρασί και την οινοποιία. Το προάστιο της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα πιο ζωντανά «κύτταρα» δημιουργικότητας των ΗΠΑ, σφύζει από νεολαία και τέχνες, αλλά δεν είναι η Καλιφόρνια, με τις περίφημες κοιλάδες Νάπα και Σονόμα, τους υπέροχους αμπελώνες της, το κρασί της και κυρίως το ιδανικό της κλίμα. Βέβαια, μπορεί να μην παράγει κρασί σαν την Καλιφόρνια, αλλά το Μπρούκλιν βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως. Που σημαίνει, πίνουν και ξέρουν από κρασί. Αν πιάσει κρύο στο Μπρούκλιν και γενικότερα στη Νέα Υόρκη, τα πράγματα είναι δύσκολα για καλλιέργειες και σοδειές.

Αυτό φαίνεται δεν στάθηκε εμπόδιο στον Devin Shomaker που δεν σκέφτηκε λεπτό να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη για να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, το κρασί. Σαν ένας πραγματικός urban οινοποιός, με σπουδές στην αμπελουργία, πριν πέντε χρόνια νοίκιασε την ταράτσα ενός κτιρίου στην Brooklyn Navy Yard, ένα βιομηχανικό πάρκο με περισσότερες από 450 επιχειρήσεις και εναλλακτικά μαγαζιά στους χώρους του, και δημιούργησε τον αμπελώνα Rooftop Reds. Ένας από τους μοναδικούς ή ελάχιστους αμπελώνες που βρίσκονται σε ταράτσα κτιρίου με θέα όλο το αστικό τοπίο του «Μεγάλου Μήλου». Υπάρχουν διάφορα άλλα οινοποιία στο Μπρούκλιν αλλά τα σταφύλια έρχονται από αλλού, δεν καλλιεργούνται στην περιοχή. Αυτό τόλμησε και κατάφερε ο Devin Shomaker, δημιούργησε αυθεντικό κρασί του Μπρούκλιν.

Με τη βοήθεια ειδικών από την περιοχή Finger Lakes στα βορειοδυτικά της Νέας Υόρκης, μία περιοχή με πολλούς αμπελώνες και καλό κρασί, και του Cornell University, ανέπτυξαν ένα πολύ επιτυχημένο, από ότι αποδείχθηκε, σύστημα με 42 μεγάλες custom γλάστρες και εκεί καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες σταφυλιών και παράγεται κρασί made in Brooklyn. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot. Και όμως, το μπετό και το τσιμέντο της μεγαλούπολης, εδώ δημιουργούν την ιδανική θερμότητα για καλλιέργεια, μαζί με το μικροκλίμα της πόλης. Ποιος το περίμενε;

Με την ταράτσα να έχει ανοίξει ξανά μετά την καραντίνα, αν ο δρόμος σας βγάλει προς το Μπρούκλιν τους επόμενους μήνες, επισκεφτείτε το Rooftop Reds, δοκιμάστε το κρασί του, μαζί με μία ποικιλία από εκλεκτά τυριά και μία σειρά από events (βραδιές γευσιγνωσίας, προβολή ταινιών κ.α.). Εκτός αν σκέφτεστε να αρχίσετε να καλλιεργείτε στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες ταράτσες.

 

View this post on Instagram

Merry Christmas to all!

A post shared by Rooftop Reds (@rooftopreds) on

Πηγή: athensvoice.gr

Photo by freestocks.org from Pexels

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *