Επτά καταστάσεις που δε μας αρέσουν στα καταστήματα

Αν οι βόλτες στα μαγαζιά μπορούν να θεωρηθούν γυμναστική, τότε μπορώ να πω ότι είμαι σε εξαιρετική φόρμα! Πολλές φορές οργώνω τα στενάκια της αγοράς, όχι για να αγοράσω κάτι… έτσι για πω ότι πήγα- είδα- έφυγα!

Μαζεύω λοιπόν την εμπειρία μου και παρουσιάζω παρακάτω τι δεν μου αρέσει στα γυναικεία καταστήματα…

Οι ψεύτικες ελπίδες της πωλήτριας

Πόσο συχνά έχουμε ακούσει τον ενθουσιασμό της, που στην πραγματικότητα θέλει να πει: «Δεν ξέρεις πόσο δεν σου πάει αυτό το φόρεμα.  Τονίζει ακριβώς τα σημεία που κρύβεις!». Παρ’ όλα αυτά αν δεν πέσεις στην παγίδα της και φέρεις αντίρρηση θα προσπαθήσει να  πείσει, μέχρι να το αγοράσεις! Η αλήθεια είναι ότι μια πωλήτρια που θα μας πει ειλικρινά την γνώμη της, όποια κι αν είναι αυτή, μας κερδίζει.

Η σνομπ πωλήτρια

Είναι αυτή που βαριέται τόσο πολύ την δουλειά της, εσένα, το αφεντικό της και έτσι δεν σε εξυπηρετεί.  Θα την καταλάβεις από το βλέμμα της,  ζωγραφίζεται πάνω της  μια απόγνωση, σα να πλήρωνε η ίδια!

Η μυρωδιά

Ξέρω πως είναι δύσκολο να μυρίζει όλη μέρα, φρεσκοκομμένα τριαντάφυλλα ένα μαγαζί. Αλλά δεν είναι λίγες και οι φορές που έχω μπει σε γνωστά καταστήματα και κάθε φορά, μυρίζει άσχημα. Σίγουρα μου δίνει την εντύπωση ότι  και τα προϊόντα τους είναι ανάλογα.

 Η μουσική

Είναι φανερό  ότι όταν αποφασίζω να πάω βόλτα στα μαγαζιά δεν το κάνω ερασιτεχνικά, το κάνω με τη ψυχή μου, γι αυτόν το λόγο θέλω να μου δημιουργήσεις ατμόσφαιρα.

Η Ταξινόμηση των ρούχων

Μας αρέσουν τα συμμαζεμένα ρούχα, κάτι που θα επιθυμούσαμε να έχουμε και στις ντουλάπες μας. Στα μεγάλα καταστήματα που επικρατεί πανικός είναι δύσκολο, όμως ένα καθαρό τοπίο με βοηθάει να ξεκαθαρίσω που μπορώ να βρω αυτά που με ενδιαφέρουν.

Άδειο κατάστασημα

Όταν το κατάστημα από άποψη είναι άδειο. Είναι εκείνες οι φορές που μπαίνεις σε ένα υπερβολικά μίνιμαλ  κατάστημα, που έχει: ένα ταμείο, μια πωλήτρια και δυο κρεμάστρες. Δεν ακούγεται σαν ανέκδοτο;

Τα δοκιμαστήρια

Όπου και εκεί θα περάσω αρκετό χρόνο σκεπτόμενη αν αγοράσω κάτι ή όχι, με τι ταιριάζει… και άλλα ζητήματα. Αγαπάμε λοιπόν τα δοκιμαστήρια που μόνο στο ταβάνι δεν έχουν καθρέφτες και μπορώ να με χαρώ άνετα!


Νατάσσα.Εδώ θα μοιραζόμαστε απόψεις και ιδέες, για το αγαπημένο μου θέμα, τις ανθρώπινες σχέσεις και ότι μπορεί να σχετίζεται μ' αυτό! Διάβασε τα άρθρα μου εδώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *