Έρχεται το Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στη Μεσσήνη

Δείτε  εδώ  την προκύρηξη του Δήμου Μεσσήνης σχετικά με το 8ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που θα διεξαχθεί από 9 έως 18 Απριλίου 2019 στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης.

Το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και συνίσταται στην παρουσίαση έργου του αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος -τραγωδίας ή κωμωδίας- πρωτότυπου και όχι διασκευασμένου, κανονικής διάρκειας (50 έως 70 λεπτών), με τις ειδικές συνθήκες που επιτρέπει ο χώρος.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι θεατρικές ομάδες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι νεανικές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες που απαρτίζονται αποκλειστικά από φοιτητές/-τριες και δεν ξεπερνούν τα 25 μέλη.

Οι διοργανωτές θα εξασφαλίσουν τη διαμονή των μελών της ομάδας για τουλάχιστον μία (1) διανυκτέρευση με ημιδιατροφή (πρωινό, γεύμα) και τα έξοδα μετακίνησης με λεωφορείο από και προς Μεσσήνη και όποιες άλλες μετακινήσεις προκύψουν από το πρόγραμμα. Τυχόν επιπλέον παροχές θα εξαρτηθούν από τον αριθμό συμμετοχών -ειδικά ομάδων από το εξωτερικό- και την περιοχή προέλευσης των ομάδων.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής γίνεται έως 15 Νοεμβρίου 2018, με υποβολή σχετικού φακέλου, όπως προβλέπεται από τους όρους συμμετοχής, προς τη Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Μεσσήνης.

Οι ομάδες των οποίων τελικά τα έργα θα κληθούν να συμμετέχουν στο φεστιβάλ θα πρέπει έως 10 Ιανουαρίου 2019 να αποστείλουν φηφιακά αρχεία με δείγμα της δουλειάς τους στο συγκεκριμένο έργο που θα παρουσιαστεί και εφόσον επιλεγούν οριστικά θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 15 Ευρώ ανά μέλος για την οριστικοποίηση της συμμετοχής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στις κ.κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου (τηλ. 27223 60116, email: xathanasopoulou@messini.gr) και Ευγενία Ντρε (τηλ. 27223 60148, email: edre@messini.gr)


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *