Έρευνα | Έλληνες φοιτητές Ιατρικής δεν προχωρούν στις σπουδές λόγω social media

Αποκαλυπτική έρευνα που διεξήχθη στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων της Συμβουλευτικής υπηρεσίας φοιτητών προς αντιμετώπιση της παθολογικής χρήσης Η/Υ και Διαδικτύου του Α.Π.Θ. έδειξε ότι ένας στους δέκα φοιτητές ιατρικής δεν προχωρά στις σπουδές του λόγω εθισμού στα social media και τα διαδικτυακά παιχνίδια !

Περισσότερο εθισμένοι οι άντρες

Στην έρευνα πήραν μέρος 265 τεταρτοετείς φοιτητές Ιατρικής και αυτό που προκύπτει είναι ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό παρουσίαζαν συμπτώματα εθισμού στο Διαδίκτυο περισσότερο οι άντες που  (11,6% των ανδρών και 5,8% των γυναικών). Ολοφάνερη ήταν η σύνδεση της χρήσης Διαδικτύου με την απόδοση στις σπουδές. Οι φοιτητές που θεώρησαν ότι το Διαδίκτυο τους βοηθά μεν αλλά δεν τους είναι απαραίτητο ώστε να αποδώσουν ήταν αυτοί που είχαν και τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας στις σπουδές τους. Όσοι θεώρησαν ότι η ενασχόληση τους με το Διαδίκτυο προκάλεσε πτώση στις επιδόσεις τους είχαν όντως το χαμηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας στις σπουδές τους. Υψηλότερες βαθμολογίες εθισμού αντιστοιχούσαν με χαμηλότερη απόδοση στις σπουδές αλλά και χειρότερη προοπτική ολοκλήρωσης των σπουδών τους.

Τι κάνουν στο Ίντερνετ οι φοιτητές

Η συχνότερη διαδικτυακή δραστηριότητα φοιτητών Ιατρικής ήταν η κοινωνική δικτύωση. Οι ερωτικές αναζητήσεις στο Διαδίκτυο ήταν η δεύτερη συχνότερη ενασχόληση, ειδικά σε άνδρες. Αυτή η ενασχόληση μάλιστα συνδέθηκε με στοιχεία προσωπικότητας τα οποία δυσχεραίνουν την ομαλή κοινωνικοποίηση και σχέση με άλλους. Τρίτη συχνότερη ήταν το διαδικτυακό παιχνίδι. Και οι τρεις δραστηριότητες συνδέθηκαν με εθιστική εμπλοκή με το Διαδίκτυο.

 

 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *