Έρευνα: Υπάρχει εξήγηση για το ότι οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άντρες

Δύο Ολλανδοί επιστήμονες ήταν εκείνοι που έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα, με τη μελέτη την οποία δημοσίευσαν να αναφέρει πως οι γυναίκες νιώθουν άνετα σε θερμοκρασία 2,5°C πιο ζεστή από τους άντρες, δηλαδή κάπου στους 24-25βαθμούς.

Πιο συγκεκριμένα όμως, ο ανθρώπινος μεταβολισμός είναι υπεύθυνος για την παραγωγή ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της θερμότητας και της ανάπτυξης. Και ο μεταβολικός ρυθμός μίας γυναίκας είναι χαμηλότερος από εκείνον ενός άντρα.

Ο καθηγητής Paul Thornalley από το Warwick Medical School, εξήγησε στο BBC πως η βασική διαφορά στα δύο φύλα είναι το ποσοστό λίπους που υπάρχει κάτω από το δέρµα, με τους άντρες να έχουν πολύ λιγότερο από τις γυναίκες (βλ. μύες και κόκαλα), οπότε κι ο μεταβολικός ρυθμός είναι πολύ υψηλότερος. Επίσης, οι άντρες συγκριτικά με τις γυναίκες έχουν περισσότερη μυική μάζα, η οποία μπορεί να παράγει θερμότητα, συνεπώς δε νιώθουν τόσο πολύ το κρύο.

Ωστόσο οι γυναίκες βγαίνουν νικήτριες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς λόγω όλων των παραπάνω οι άντρες είναι πιο ευαίσθητοι στη ζέστη με αποτέλεσμα να σκάνε πιο γρήγορα!

Πηγή: www.neopolis.gr 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *