Εθνικές Εκλογές 2019: Ρεκόρ αποχής δείχνει η εκτίμηση της Singular Logic!

Mετά την ανακοίνωση της πρώτης εκτίμησης της Singular Logic για τα αποτελέσματα στις Εθνικές Εκλογές 2019 φαίνεται ότι υπάρχει καθαρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ, ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει ένα υψηλό ποσοστό που του δίνει μία ισχυρή φωνή στη νέα Βουλή που θα συνταχθεί. Όμως, η εκτίμηση για το ποσοστό της αποχής δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Μάλιστα, η εκτίμηση της Singular Logic δίνει ποσοστό ρεκόρ της τάξης του 44% για τις σημερινές εκλογές. Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή, τότε θα μιλάμε για το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής της Μεταπολίτευσης σε Εθνικές Εκλογές.

Η εκτίμηση αυτή, δίνει μεγαλύτερη αποχή από ότι στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση η αποχή συγκέντρωνε το 41,31% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής από Εθνικές Εκλογές που έχει καταγραφεί είναι στις προηγούμενες του Σεπτεμβρίου του 2015 με 43,43%. Επίσης, υψηλά ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά και στις προηγούμενες εκλογές της μνημονιακής εποχής. Αναλυτικότερα τα ποσοστά της εποχής είναι τα εξής:

  • Μάιος 2012 34,88%
  • Ιούνιος 2012 37,51%
  • Ιανουάριος 2015 35,13%

Πηγη: neolaia.gr

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *