Έτσι θα καταλάβεις εάν το αντηλιακό έχει λήξει

Με τον υδράργυρο να έχει αρχίσει ν’ ανεβαίνει, οι περισσότεροι από εμάς εδώ στην Ελλάδα δεν θ΄αργήσουμε και πολύ να ξεκινήσουμε να βάζουμε αντηλιακό, εκτός απ’ πρόσωπό μας, και στο σώμα μας.

Φυσικά, η πρώτη μας σκέψη είναι εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περσινό αντηλιακό μας. Κι αν ναι, πώς θα καταλάβουμε εάν το αντηλιακό έχει λήξει;

Ενώ πολλοί από εμάς είμαστε ένοχοι για το ότι κρατάμε στο ντουλάπι μας για το επόμενο Καλοκαίρι το περσινό αντηλιακό, αποδεικνύεται ότι δεν είναι 100% ασφαλές να το χρησιμοποιήσουμε, αλλά τι άλλο πάει λάθος όταν μιλάμε για την προστασία από τον ήλιο;

Τελικά το περσινό αντηλιακό έχει λήξει;

Όπως και κάθε άλλο προϊόν ομορφιάς, εξηγεί ο Δρ Mervyn Patterson από το Woodford Medical, οι περισσότερες αντηλιακές κρέμες λήγουν και γι’ αυτό πρέπει να κοιτάμε πάντα την ημερομηνία λήξης.

Εάν έχεις πετάξει το κουτί που ήταν μέσα το αντηλιακό σου και δεν αναγράφεται η ημερομηνία λήξης πάνω στο μπουκαλάκι, υπάρχει λύση: Απλά θα πρέπει να θυμάσαι ότι κατά κανόνα τα περισσότερα αντηλιακά μπορούν να κρατήσουν μέχρι και 12 μήνες.

Μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος θα πρέπει να πετάξεις το αντηλιακό σου ακόμα κι αν το είχες χρησιμοποιήσει μόλις μια φορά πέρυσι! Sorry!

Kαι τελικά πώς θα διαπιστώσεις εάν το αντηλιακό έχει λήξει;

Εάν δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ακριβώς αγόρασες το αντηλιακό σου, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καταλάβεις εάν μπορείς ακόμα να το χρησιμοποιήσεις.


Διάβασε ακόμα: 6 μοναδικοί λόγοι που αγαπώ το καλοκαιράκι στην Ελλάδα

Εάν το αντηλιακό σου μυρίζει περίεργα ή έχει αλλάξει η υφή του, τότε πιθανότατα θα πρέπει να το πετάξεις στον κάδο των απορριμμάτων χωρίς καθόλου δεύτερες σκέψεις!

αντηλιακό έχει λήξει

Τι θα γίνει εάν χρησιμοποιήσεις ληγμένο αντηλιακό;

Εάν βάλεις στο πρόσωπο ή στο σώμα σου ένα αντηλιακό που έχει λήξει, τότε απλά θα είναι αποτελεσματικό οπότε δεν θα σε προστατεύει απ’ τον ήλιο.

Φυσικά, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος το δέρμα σου ν’ αντιδράσει και να ερεθιστεί εάν του απλώσεις ένα προϊόν που έχει λήξει.

Είναι περιττό μάλλον να σου πούμε ότι τον Χειμώνα θα πρέπει ν’ αποθηκεύεις το αντηλιακό σου σε δροσερό και σκιερό μέρος, όπου δεν φτάνουν οι ακτίνες του ηλίου.

 

πηγή:mycampus.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *