Έτσι θα λειτουργεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο!

Κατετέθη στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ με τη ρύθμιση για την προστασία του ασύλου να έχει αλλάξει δύο φορές από την παρουσίαση του ν/σ στα μέσα της άνοιξης.

Η τελευταία εκδοχή ορίζει ότι «επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Οι περιορισμοί δεν ισχύουν για επεμβάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος» και η πρώτη αλλαγή αφορά την προσθήκη των κακουργημάτων. Η αρχική ρύθμιση έλεγε για «περιπτώσεις κακουργημάτων και πλημμελημάτων», και, εάν διατηρούνταν, το πρυτανικό συμβούλιο θα ήταν αρμόδιο να καλέσει την αστυνομία μόνο για πταίσματα.

Τώρα, σε περίπτωση συμπλοκής μέσα στο ΑΕΙ, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των μελών του πρυτανικού συμβουλίου για να κληθεί η αστυνομία. Κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, εάν αναλογισθούμε ότι στο συμβούλιο θα μετέχει και εκπρόσωπος των φοιτητών.

Ωστόσο, στη χθεσινή εκδοχή της ρύθμισης προστέθηκε ότι πλην του Πυροσβεστικού Σώματος «οι περιορισμοί δεν ισχύουν για επεμβάσεις σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων».

Τέλος, καταργείται η «διαγωγή κοσμία» ως χαρακτηρισμός στους τίτλους σπουδών.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *