#exetastiki | Δείξε μου τον επιτηρητή σου να σου πω τι θα γράψεις!

Η μέρα που πρέπει να δώσεις το πρώτο σου μάθημα πλησιάζει! Αφού έχεις κάνει χίλιες προσευχές και έχεις ανάψει και κεράκι, το τελευταίο που ελπίζεις είναι να έχεις πέσει σε καλό επιτηρητή. Κακά τα ψέματα, το είδος του επιτηρητή που θα έχεις κατά τη διάρκεια της εξέτασης παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν θα περάσεις το μάθημα ή όχι…
Γράφει ο Ηρακλής Μηταλίδης

Ας πάμε να εξετάσουμε τα κύρια είδη επιτηρητών…

Η σκύλα!

Μόλις μπεις στο αμφιθέατρο και την αντικρίσεις καταλαβαίνεις ότι με αυτή μέσα, ούτε να βήξεις δε θα μπορείς…

Cruela 1

Ντυμένη κομψά, με στενή φούστα και πουκάμισο και έχοντας πιασμένα τα μαλλιά της σε ένα αυστηρό κότσο, σε κοιτά με ένα βλέμμα διαπεραστικό του τύπου «Τόλμησε να αντιγράψεις με εμένα στην αίθουσα και έχεις μηδενιστεί πριν καν το καταλάβεις!». Φυσικά μην επιχειρήσεις να βγάλεις σκονάκι ή κινητό, σε έχει καταλάβει από χιλιόμετρα.

Cruela 2

Ο περίεργος!

Είναι ο τύπος του επιτηρητή που δεν πρόκειται όχι να σε αφήσει να αντιγράψεις, αλλά ούτε και να συγκεντρωθείς. Γιατί; Διότι στέκεται συνεχώς από πάνω σου και έχει καρφώσει τα μάτια του στο γραπτό σου. Παρητηρεί τί γράφεις, και πώς το γράφεις και αν γράψεις και κάτι λάθος μπορεί να τον ακούσεις να κρυφογελάει κιόλας. Ούτε η χειρότερη κουτσομπόλα της γειτονιάς να ήταν… Έλεος! Κανένας σεβασμός…

no

Ο αγαπημένος/η όλων!

Πρόκειται για εκείνους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που είναι χαμογελαστοί και πρόθυμοι να λύσουν κάθε σου απορία. Έχοντας περάσει πρόσφατα από τη θέση που είσαι μπορούν να καταλάβουν ότι πέρα από τις γνώσεις σου μπορεί να χρειαστείς και μία εξωτερική αρωγή, είτε αυτή είναι κινητό, είτε σκονάκι, είτε ο διπλανός. Άμα σε δουν να αντιγράφεις ή να μιλάς θα κάνουν τα στραβά μάτια, μην το παρακάνεις όμως γιατί όλα έχουν και ένα όριο. Αυτούς τους επιτηρητές, τους αγαπάμε λίγο παραπάνω.
love

Ο γνωστός!

Είναι ο δικός σου γνωστός, μπορεί να ήταν συμφοιτητής σου που πλέον κάνει μεταπτυχιακό, μπορεί να είναι φίλος σου, μπορεί να είναι ο γείτονας που σου ζήτησε ζάχαρη τις προάλλες και τώρα ήρθε η ώρα να στο ξεπληρώσει. Φυσικά γνωρίζεις από πριν σε ποια αίθουσα θα είναι και πας κατευθείαν εκεί. Προφανώς και κάνετε ότι δε γνωρίζεστε, ωστόσο την κατάλληλη ώρα που εσύ θα πρέπει να ανοίξεις το σκονάκι εκείνος θα κάνει τον αδιάφορο, παίζει να σου κάνει και πλάτες. Μην είσαι όμως κι εσύ αχάριστος, αφού έχεις αυτό το αβαντάζ, βοήθα τον διπλανό σου να περάσει κι αυτός είτε τον ξέρεις είτε όχι.

Ο καλόκαρδος!

you'll be fine partner

Είσαι μέσα στο αμφιθέατρο, κοιτάς δεξιά, κοιτάς αριστερά, θεωρείς ότι το πεδίο είναι ελεύθερο. «Εδώ είμαστε» σκέφτεσαι, βγάζεις λοιπόν με διακριτικό τρόπο το κινητό από την τσέπη και την ώρα που πας να στείλεις μήνυμα, νιώθεις το χέρι του επιτηρητή να σε ακουμπά στον ώμο. Ενώ λοιπόν είναι έτοιμος να σε μηδενίσει, εσύ αρχίζεις το παρακαλετό… «Σας παρακαλώ…»«Δεν θα ξανασυμβεί…»«Δεν είναι αυτό που νομίζετε…»«Μη με κόψετε…»«Είναι από τα τελευταία μου μαθήματα για πτυχίο!» και άλλα πολλά που μπορεί να πλάσει ο ανθρώπινος νους εκείνη την ώρα. Αφού τον έχεις πιάσει λοιπόν στο φιλότιμο, σου επιτρέπει να συνεχίσεις να γράφεις, κοιτώντας σε όμως τακτικά. Είπαμε καλόκαρδος αλλά όχι και ηλίθιος!

Ο καθηγητής!

Το χειρότερο όλων! Μαζί με τους άλλους επιτηρητές είναι μέσα στην αίθουσα και… ο καθηγητής! Και όταν συμβαίνει αυτό, πάνε και οι γνωστοί, πάνε και οι καλόκαρδοι και αν δεν έχεις διαβάσει πας κι εσύ όπως ήρθες.

miss Trunchbull

Νομίζω δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις επιτηρητή τον καθηγητή σου. Αφού σου εξηγήσει τα θέματα, θα σου πει μετά με θράσος «Μη δω κανέναν να αντιγράφει! Τα θέματα που έβαλα είναι γελοία…». Και τότε είναι η στιγμή που θες να σηκωθείς και να σκίσεις τα ρούχα σου εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδικία που υφίστασαι.
 
Σε όποιο είδος επιτηρητή κι αν πέσεις, πάντως, εφόσον έχεις διαβάσει δε χρειάζεσαι καμία βοήθεια. Με σωστό προγραμματισμό και διάβασμα θα έχεις σίγουρη επιτυχία!


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *