#exetastiki | Τα είδη των επιτηρητών στις εξετάσεις

Πόσο να διαβάσεις; Και πόσα από αυτά που διάβασες το προηγούμενο βράδυ να σου έχουνε μείνει. Καλά ότι δεν έχεις σκάσει στο αμφιθέατρο χωρίς σκονάκι δεν το συζητώ. Είναι  σίγουρο ότι έχεις το κάτι τις σου στη κωλότσεπη. Πλήρες  φωτογραφικό υλικό στο κινητό και κάτω από το μανίκι της φούτερ έχεις χτυπήσει ψευτοτατού κάποια σος.

Τώρα τι γίνεται όμως; Να γράψεις μόνος σου δεν παίζει. Γι’ αυτό κάνεις ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να πάρεις έστω ένα 5 ρε παιδί μου.

Είναι όμως ακόμα ένας παράγοντας που δεν πρέπει να ξεχνάς ότι παίζει τεράστιο ρόλο! Κι αυτός ακούει στο όνομα επιτηρητής.

Εμείς οι παλιοί που τα ζήσαμε και τα ζούμε, ξέρουμε. Οπότε άκου τι έχουμε να σου πούμε!

«Όποιος πιαστεί να αντιγράφει, μηδενίζεται!»

Όχι δεν τελειώνει στο λύκειο αυτή η ιστορία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το χειρότερο είδος επιτηρητή! Πώς τον αναγνωρίζεις; Στα 90 λεπτά που διαρκεί η εξέταση δεν κάθεται λεπτό να ξαποστάσει, κόβει βόλτες πάνω κάτω στην αίθουσα και ψάχνει δεξιά κι αριστερά για να εντοπίσει οτιδήποτε περίεργο, ύποπτο, έναν λόγο να σε μηδενίσει. Συχνές τακτικές του; Αλλάζει θέση πάντα κάποιον από την τσακαλοπαρέα σου για να μειώσει τον κίνδυνο, ζητάει να αφήσεις το κινητό σου σε ένα κουτί και να το πάρεις αφού τελειώσει η εξέταση, α και μηδενίζει!

Μετριοπαθής όσο δεν πάει άλλο!

Μην τρομάζεις όμως! Για να είμαι ειλικρινής παραπάνω σου περιγράφω το χειρότερα ακραία κακό παράδειγμα. Οι αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι απλά θα έχουν το νου τους και θα σιγουρεύονται ότι δεν αντιγράφεις. Τι εννοώ; Θα σε αλλάξουν κι αυτοί θέση αν πρόκειται να είσαι κολλητά με τον κολλητό σου αλλά ως επί το πλείστον θα φροντίσουν να σε περιορίσουν στην παρανομία σου όσο μπορούν! Μια φορά στο τόσο θα λένε κι ένα δε μιλάμε, αν σε πιάσουν με σημειώσεις ή σκονάκια θα τα πάρουν στην έδρα τους. Θα είναι με λίγα λόγια παρόντες στον χώρο οπότε θα χρειαστεί να τρυπώσεις στα σκονάκια σου λίγο προσεκτικά.

«Μάγκες έχετε μιαμιση ώρα και κάντε ότι γουστάρετε!»

Εδώ είσαι. Μόνο διάβασες τον τίτλο, αμέσως σου ήρθε ένας συγκεκριμένος καθηγητής στο μυαλό. Εκείνος που μόλις τον δεις να περιμένει να δώσει θέματα μέσα στο αμφιθέατρο φωνάζεις ένα «YES»! Τι κάνει τώρα αυτός/αυτή και τον αγαπάς  τόσο πολύ;  Αράζει επί της ουσίας στην έδρα και περιμένει. Μπορεί να διαβάζει ένα βιβλίο. Να scrollάρει στο tablet η να πηγαίνει πέρα δόθε κοιτώντας το πάτωμα. Όπως και να έχει δε θα σε ενοχλήσει ούτε λίγο. Μπορείς να βγάλεις ξεκάθαρα πάνω σημειώσεις, κινητά και μικροσκοπικά χαρτάκια και κανείς δε  θα σου πει τίποτα. Είσαι πασάς. Και χάρη σε αυτόν τον ήρωα, που μπορεί κάπα να μη φοράει αλλά έχει έρθει κυριολεκτικά για να σε σώσει, πέρασες ένα μάθημα. Και με βαθμό!

Αυτές οι κατηγορίες είναι τα 2 άκρα και το μεταξύ τους. Θα τους γνωρίσεις όλους όμως σίγουρα. Και θα βασίζεσαι σε έναν καλό επιτηρητή. Θα βασίζεσαι τόσο πολύ, ώστε να φτάσεις στο σημείο να ξέρεις πριν καν πάρεις τα θέματα αν έχεις την παραμικρή ελπίδα να περάσεις το μάθημα. Προσωπικά σου εύχομαι να πέφτεις πάντα στον επιτηρητή #3!  Αν βρεις το αμάξι του επιτηρητή #1 στο δρόμο σου πουθενά, μη ντραπείς να του τρυπήσεις τα λάστιχα.

Φιλικά! Και καλές εξεταστικές! Λεφτεριά στα κινητά και στα στιχάκια της παλάμης μας που θα μας σώσουν!


Όχι ότι είμαι της τελευταίας στιγμής, αλλά αποφάσισα να σπουδάσω Δημοσιογραφία εκεί λίγο πριν τις πανελλήνιες. Τέσσερα χρόνια μετά είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτήν την απόφαση! Λατρεύω την καλή μουσική και χόμπι μου είναι η φωτογραφία. Α! Και δηλώνω βαθιά ερωτευμένος με την πόλη της Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *