Έξι σκέψεις για το καλοκαίρι στην πόλη!

Το Καλοκαίρι για τον Έλληνα είναι ό,τι πιο ιερό έχει μετά την οικογένεια του. Από την παιδική ηλικία μας έμαθαν στο εξής τρίπτυχο:  «Πατρίς- θρησκεία –Οικογενειακέςδιακοπέςκαιextraτριήμερα»

Έτσι, από μικρός γνωρίζεις  ότι τέτοιες μέρες πλησιάζουν οι διακοπές! Από την άλλη όταν μεγαλώνεις λιγάκι παραπάνω γνωρίζεις ότι πλησιάζουν οι πρώτες διακοπές με φίλους και όταν πια μεγαλώσεις λίγο ακόμα, διαπιστώνεις πως οι διακοπές δεν έχουν καμία διαφορά με τον υπόλοιπο χρόνο!

Αυτήν τη φορά, γράφω για όλους όσοι περάσουν ακόμα ένα Καλοκαίρι στην πόλη! Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό;

#Ακούς τα πάντα.

Τα μεσημέρια που λιάζεσαι στο μπαλκόνι πίνοντας καφέ και ακούγοντας κάτι ανάμεσα σε B.R. M. C., μια γειτόνισσα που σκούζει και μια άλλη πιο πέρα να φωνάζει «Γιωργάκη έλα θα κρυώσει το φαγητό!»  Δεν σ’ αφήνουν να φανταστείς πως είσαι στην παραλία και πίνεις  το Mai Tai σου!

#Καλοκαιρινό Facebook και Instagram.

Προτείνω, όλοι εμείς που δεν θα πάμε διακοπές να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας στο Facebook και στο Instagram (και όλα τα παρόμοια μέσα) που έχουν γεμίσει με full καλοκαιρινή διάθεση φωτογραφίες: Θάλασσα, Ποσείδι, παραλίες, πόδια, πόδια, πόδια… γόνατα και  πόδια…

#Άδεια η πόλη… που πήγαν όλοι;

Η πόλη αδειάζει και σε εκείνο το μικρό μαγαζάκι που όλο τον Χειμώνα ήσασταν ο ένας πάνω στον άλλον, αλλά είχε νόστιμους μεζέδες… Τώρα,  έχετε μείνει εσύ και ο barman να κάθεστε μπροστά από τον ανεμιστήρα ενώ  φυσικά διηγείστε ο ένας στον άλλον ιστορίες του Χειμώνα.

Η ρουτίνα του υπόλοιπου χρόνου δεν αλλάζει. Οι περισσότεροι φεύγουν για διακοπές και η πόλη αδειάζει, αλλά έρχονται οι παλιοί γνωστοί σου. Τα περισσότερα μαγαζιά κλείνουν και στη θέση τους ανοίγουν καλοκαιρινά μπαράκια…

 

Τώρα που το σκέφτομαι ξανά, υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα!

#Η πόλη έχει και τα καλά της…

Μπορεί να έχεις ξεμείνει εσύ και δυο φίλοι σου ακόμα στην πόλη, όμως είστε καλή παρέα για να κλέψετε ένα τριήμερο να πάτε κάπου κοντά μια εκδρομή. Άσε που έτσι θα έχεις την ευκαιρία να γεμίσεις τον «διαδικτυακό σου τοίχο» με φωτογραφίες, με πόδια, πόδια, πόδια… γόνατα και πόδια!

#Είσαι επίσημα ο βασιλιάς της πόλης.

Διότι μπορεί να κλείνουν ένα -ένα τα μαγαζιά όμως ανοίγουν καινούργια, καλοκαιρινά με πολλά ποτά με ομπρελίτσες,  που σε περιμένουν. Οι δρόμοι είναι δικοί σου να κάνεις ότι κουταμάρα σας κατέβει με την παρέα σου… Άντε όρμα!

#Κάνε όσα δεν έκανες

Όλο τον Χειμώνα ξέρω πως ήσουν πάνω από ένα βιβλίο, σπίτι –σχολή και το ανάποδο.
Επιτέλους ήρθε η ώρα να κάνεις όσα δεν έκανες και για να ακριβολογούμε, όσα δεν σου έμειναν λεφτά και χρόνος να κάνεις. Πήγαινε γυμναστήριο , yoga, κάνε αλλαγές στην γκαρνταρόμπα σου, ξεκίνα μαραθώνιους ταινιών, βιβλίων… παγωτών!

Total
5
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *