Φεστιβάλ Καννών 2020: Ακυρώνεται οριστικά – Δε θα διεξαχθεί ούτε online

Photo by Jake Hills on Unsplash
Ακυρώνεται οριστικά η διοργάνωση του Φεστιβάλ Καννών 2020.

Το Φεστιβάλ Καννών είναι ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ Κινηματογράφου παγκοσμίως και θεωρείται προάγγελος των Όσκαρ. Πριν την έξαρση του κορωνοϊού οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Καννών 2020 προετοιμάζονταν για τη διοργάνωση, η οποίο προγραμματίζονταν να ξεκινήσει σήμερα 12 Μαΐου.

Ο κορωνοϊός υποχρέωσε όλα τα Φεστιβάλ και τις μεγάλες διοργανώσεις να ακυρωθούν, αλλά οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Καννών 2020 άφησαν υποψίες για ενδεχόμενη online διοργάνωση.

Σύμφωνα με το διευθυντή του φεστιβάλ, Thierry Fremaux, η online ενδοχή του Φεστιβάλ Καννών 2020 δε θα διεξαχθεί, ενώ επίσημος εκπρόσωπος της διοργάνωσης δήλωσε τα εξής:

«Ήδη μια φυσική έκδοση του φεστιβάλ φαίνεται περίπλοκη να οργανωθεί, οπότε προχωράμε με μια ανακοίνωση ταινιών από την (αρχική επίσημη) Επιλογή στις αρχές Ιουνίου».

Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Καννών 2020 ετοιμάζονται να ανακοινώσουν μέρος του επίσημου προγράμματος του, όπως και να συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Φεστιβάλ Βενετίας παρέχοντας προς προβολή ταινίες που είχαν επιλεχθεί αρχικά για τη διοργάνωση του 2020, με τη σφραγίδα του Φεστιβάλ Καννών.

Τα φεστιβάλ αυτά είναι του Τορόντο, της Ντοβίλ, της Ανγκουλέμ, του Σαν Σεμπαστιάν, της Νέας Υόρκης, της Μπουσάν και το Φεστιβάλ Λιμιέρ στη Λιόν, που διοργανώνει ο ίδιος ο Thierry Fremaux.

Ο Thierry Fremaux δήλωσε στο Variety για τη βιομηχανία του κινηματογράφου:

«Το σινεμά και ο μηχανισμός παραγωγής του απειλούνται. Πρέπει να το ξαναχτίσουμε, να επιβεβαιώσουμε ξανά τη σημασία του με ενέργεια, ενότητα και αλληλεγγύη».

Πηγή: neolaia.gr

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *