Final Semester* 1×14 |Εξεταστική είναι… θα περάσω!

Στο προηγούμενο Final Semester, σου μίλησα για μερικές μανίες μου, σου έδειξα μερικούς λόγους που αγαπώ αυτή τη πόλη!


 

Σήμερα, θα σου μιλήσω για ένα θέμα που κάθε χρόνο, την ίδια εποχή θα σε κάνει να κλαις στη μπανιέρα σε εμβρυϊκή στάση. Φυσικά αναφέρομαι στην εξεταστική!

Η περίοδος της εξεταστικής λοιπόν, μερικές φορές είναι μια ευχάριστη, ενώ άλλες φορές μοιάζουν με εκείνες τις παιδικές τιμωρίες, που πάντα έδινες την υπόσχεση ότι δεν θα το ξανακάνεις… και επαναλάμβανες τα ίδια λάθη.

Δεν θα σου μιλήσω όμως για εκείνες τις φορές που ήταν σαν τιμωρία. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, όσες φορές υποσχέθηκα να παρακολουθήσω εκείνο το πρωινό μάθημα, τόσες φορές με έβρισκες να χουχουλιάζω στο κρεβατάκι μου και στο τέλος λέγαμε και ο Σεπτέμβρης καλός είναι!

Θα σου μιλήσω όμως για εκείνη την εξεταστική που με έκανε αρκετά χαρούμενη και σκέφτηκα πως το πτυχίο τελικά δεν είναι και τόσο μακριά.

Ας το πάρουμε από την αρχή…

Λίγο – πολύ, όλοι μας τα δυο πρώτα χρόνια -τουλάχιστον!- δεν πήραμε πολύ σοβαρά τη σχολή. Γιατί δεν είμαστε πρωινοί τύποι, κάναμε οικονομία και η τιμή στα εισιτήρια του αστικού έχουν φτάσει στα ύψη, μπερδεύαμε την πόρτα του αμφιθέατρου με του κυλικείου… και χιλιάδες ακόμα λόγους που μπορώ να σου αραδιάσω στο λεπτό! Όταν έφτανε η ώρα της εξεταστικής, έβρισκες άλλες τόσες δικαιολογίες, για τον καθηγητή που σε έκοψε.

Διότι, ποτέ δεν φταις εσύ αν η ύλη δεν βγαίνει σε ένα βράδυ. Αλλά ο καθηγητής που έβαλε τόσες σελίδες.

Έρχεται όμως η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι τελικά δεν προσπάθησες όσο θα έπρεπε! Για μένα αυτή η στιγμή ήρθε στα μέσα του τρίτου έτους. Η κατάσταση ήταν ακόμα ελεγχόμενη, τα μαθήματα που χρωστούσα ήταν λίγα και άρχισα να παρακολουθώ πιο συχνά θεωρίες. Κατάλαβα ότι δεν είναι και τόσο τρομακτικά στο αμφιθέατρο και οι καθηγητές καλοί είναι μωρέ! Επίσης σ’ εκείνη την εξεταστική, ξεκίνησα να πηγαίνω στην βιβλιοθήκη – γιατί μέχρι τότε επέλεγα να διαβάσω στο σπίτι – μια μέθοδος που απ’ ότι φάνηκε δεν βοηθούσε αρκετά!

Το πρώτο πράγματα που έκανα, ήταν να ξεκινήσω το διάβασμα αρκετές μέρες νωρίτερα. Έθεσα ρεαλιστικούς στόχους, δηλαδή όρισα ένα πρόγραμμα με τις ώρες διαβάσματος που θα μπορούσα να τις τηρήσω. Με βοήθησε πολύ να κρατάω ατζέντα, σημείωνα την ύλη και υπολόγιζα πόση ώρα θα μου πάρει το κάθε μάθημα ξεχωριστά -αυτό προϋποθέτει βέβαια γνωρίζεις περίπου και τη δυσκολία του μαθήματος.

Τις πρώτες φορές, ήμουν ενθουσιασμένη με το νέο πρόγραμμα αλλά λίγη ώρα μετά βαριόμουν και δεν τηρούσα το πρόγραμμα μου. Δεν μπορώ να πω, ως ένα σημείο λειτουργούσε διότι δεν είχα μπροστά μου ούτε υπολογιστή, ούτε το κινητό μου να τσεκάρω κάθε δέκα λεπτά το facebook.

Δεν το έβαλα όμως κάτω, πήγα ξανά και ξανά μέχρι να τηρήσω το πρόγραμμα μου. Έπειτα από λίγες μέρες, ένα μεσημέρι αποφάσισα να μην κάτσω μόνη μου και για αλλαγή να καθίσω παρέα με άλλους φοιτητές – που ξες ίσως να με εμπνεύσουν και να διαβάσω καμία ώρα παραπάνω!

Δυο κεφάλαια μετά, νιώθω ένα στυλό να με σκουντάει από απέναντι. «Ψυχολογία II, δίνεις και εσύ ε;» με ρώτησε με ένα βλέμμα συμπόνιας. «Ναι, για… δεν θυμάμαι ποια φορά είναι αυτή, ναι.». Τότε οι ουρανοί άνοιξαν, και μια νέα φιλία ξεκίνησε, όταν μου απάντησε «Μια από τα ίδια και εγώ. Περίμενε να σου δώσω τα sos κεφάλαια».

Aυτό δεν έγινε  μια φορά, ο κόσμος είναι μια σταλιά και κάποιοι που πηγαίναμε τακτικά στην βιβλιοθήκη γνωριζόμασταν και μερικές φορές βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον. Η κατάληξη ήταν να περάσω όλα τα μαθήματα του εξαμήνου, δεν ξέρω αν θα είχε τέτοια επιτυχία η εξεταστική αν δεν έθετα τους στόχους ή  αν δεν είχα πεισμώσει τόσο να ακολουθήσω το πρόγραμμα. Έτσι εξαιτίας αυτού του πείσματος, σε λίγες μέρες φτάνει  η τελευταία μου εξεταστική, με πολύ λιγότερα μαθήματα απ’ ότι υπολόγιζα.

Εξάλλου ποιος είναι ο στόχος του φοιτητή, την περίοδο εξεταστικής; Να τελειώσει όσες περισσότερες σειρές μπορεί. Δέχομαι!

Αντί όμως να δω μια ολόκληρη season ”House of Cards” σε μια μέρα, συμβιβάζομαι με λίγες ώρες διάβασμα και μισή season! #Deal_with_it!

hi3

 

26_και_σήμερα! 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *