Φοιτητές στην Κομοτηνή βοηθούν τους πρόσφυγες στη Σάμο [εικόνες]

Στη Σάμο βρίσκονται εθελοντές και εθελόντριες από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). προκειμένου να βάλουν κι αυτοί το δικό τους λιθαράκι στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Η επιλογή των φοιτητών έγινε μετά από κάλεσμα που απεύθυνε το τμήμα και με τη προϋπόθεση οι υποψήφιοι να  γνωρίζουν ξένες γλώσσες, χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και να έχουν περάσει συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων. Υποβλήθηκαν περίπου 15 αιτήσεις και επιλέχθηκαν οι έξι που τελικά ταξίδεψαν στη Σάμο.

35435346 (4)

Βοήθεια στην υπηρεσίες του Δήμου

Το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ έστειλε έξι φοιτητές και φοιτήτριες για την εβδομάδα 18-23 Οκτωβρίου ώστε να προσφέρουν εθελοντική εργασία, προκειμένου να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες του Δήμου Σάμου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Οι φοιτητές πλαισιώνονται από τον πρόεδρο και ένα μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος. Οι εθελοντές και εθελόντριες συμμετέχουν και στην οργάνωση εργαστηρίου (workshop) για την προσφυγική κρίση, με τη συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες.

35435346 (44)-1

Οι Φοιτητές

Δημήτρης Άνθιμος, Έλενα Καρατζίδου, Εύη Μακρή, Ματίνα Ταπάνα, Ιάσονας Χατζηγεωργίου, Αλεξία Χαρακίδα. Αυτά είναι τα ονόματα των φοιτητών που βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή στη Σάμο για τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν εκεί από τη Συρία. Παίρνουν τα στοιχεία τους, βοηθούν στη διαδικασία ταυτοποίησης τους, προσφέρουν ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η Έλενα Καρατζίδου μιλάει στην Εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής:

«Ήρθε μία μητέρα που μόλις είχε βγει από τη θάλασσα. Ήταν βρεγμένη και αφού της έδωσα τα πράγματα που λέει: θέλω να σου ζητήσω μία χάρη. Της είπα παρακαλώ και μου είπε: θέλω απλώς να μου κάνεις μία αγκαλιά που την έχω τόσο ανάγκη. Αγκαλιαστήκαμε και μου είπε: σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αυτό που κάνετε για εμάς είναι πολύ σημαντικό, δεν ξέρουμε τι θα κάναμε εάν δεν ήσασταν εσείς να μας δώσετε ρούχα και φαγητό.  Τότε αρχίσαμε το κλάμα όλοι μαζί. Ξέραμε ότι θα ασχοληθούμε με τους πρόσφυγες αλλά δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς θα κάνουμε. Φτάνοντας μας έκαναν μία ενημέρωση από το δήμο της Σάμου, παράλληλα συνεργαζόμαστε με οργανώσεις μη κυβερνητικές, που καθημερινά ετοιμάζουν φαγητό για τους πρόσφυγες, πρωινό για τα παιδιά. Εκτός αυτού μοιράζουμε ρούχα από δωρεές, το βράδυ ερχόμαστε πάλι και μοιράζουμε κουβέρτες, δίνουμε γάλα και πάνες για τα μωρά και βρισκόμαστε όπου χρειαστεί»

 

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *