Οι φοιτητές γράφουν | Το διαφορετικό που μας σκότωσε

Στη χώρα της κρίσης και της παρακμής εσύ γίνεσαι φοιτητής! Περνάς σε μια σχολή και σκέφτεσαι ότι όλα θα είναι τέλεια, η φοιτητική ζωή τώρα ξεκινάει για σένα και όλα θα είναι αλλιώς. Μέχρι την στιγμή που κάτι γίνεται και το όνειρο της υπέροχης αυτής ζωής χαλάει.

Γράφει η Σοφία Κάραλη

Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα τους

Τι το χαλάει; Το ότι εσύ διαφέρεις από τους άλλους. Είσαι διαφορετικός και ο σκληρός κόσμος δε δέχεται αυτό που είσαι. Σε μια κοινωνία που την ενοχλεί να βγει από το ευρώ αλλά δεν την πειράζει που σε φοβίζουν, σου πνίγουν την φωνή, σε σκοτώνουν επειδή εσύ δεν είσαι σαν τους άλλους. Η διαφορετικότητα σου, δεν τους κάνει να σε αγαπήσουν γι’ αυτό αλλά τους κάνει να τρομάζουν και να θέλουν να σε κάνουν σαν αυτούς!  Μα και αν δεν τα καταφέρουν να σ’ αλλάξουν προσπαθούν να σε φάνε! Και εκεί που εσύ πίστευες ότι όλα πλέον θα άλλαζαν γρήγορα  καταλαβαίνεις ότι τώρα είναι χειρότερα γιατί είσαι σε μία νέα ζούγκλα πιο μεγάλη και σπαρακτική.

Έχεις άποψη για το συγκεκριμένο θέμα; Στείλε μας το κείμενο σου στο info@mycampus.gr

Πάλι αυτή η διαφορά σου σε κάνει να ξεχωρίζεις και πάλι σε πνίγουν για να την αλλάξεις, γιατί ότι δεν είναι στα δικά μας ψευτο-ιδανικά δεν τα δεχόμαστε. Γιατί δεν μας αρέσει ο άλλος να είναι άσχημος, χοντρός, κοντός, ψηλός, ευαίσθητος και ξένος.

Θα έρθει και η σειρά σου

Και έτσι, εσύ χώρα της κρίσης και της καταστροφής του διαφορετικού θρηνείς κάθε μέρα και από ένα θύμα σου. Τώρα ήταν ο Βαγγέλης, αύριο θα είναι αυτός που κάθεται στην πρώτη σειρά στο αμφιθέατρο και μεθαύριο εσύ. Ναι εσύ! Γιατί ακόμη και σε σένα κάτι θα βρουν που διαφέρει από αυτούς, κάτι που τους χαλάει τα ιδανικά τους. Αυτή η ψευτομαγκιά που τους κάνει να μισούν το αλλιώτικο. Όλα αυτά για τα οποία σε κατηγορούν διότι  δεν ανήκεις στην κατηγορία τι δική τους. Δε σκέφτεσαι σαν αυτόυς. Δεν φέρεσαι σαν αυτούς.

Αλλά εσύ είσαι άλλος

Γιατί εσύ έχεις μάθει να αγαπάς και να σέβεσαι το διαφορετικό και να μαθαίνεις από αυτό και να γίνεσαι καλύτερος με αυτό. Ενώ αυτούς τους πνίγει, το μισούν και ότι μας χαλάει την ψευτόομορφια που έχουμε στο μυαλό μας απλά το εξαφανίζουμε. Γιατί δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε και να αγαπάμε! Ας σταματήσουμε ποια να ψάχνουμε τον καθρέφτη μας και ας αρχίσουμε να κοιτάμε τον καθρέφτη του άλλου και ας είναι διαφορετικός.

Μπορεί τελικά αυτός ο καθρέφτης να ομορφύνει και τον δικό μας και να τον κάνει πιο γεμάτο, ωραιότερο και περισσότερο διαφορετικό. Ας σκεφτούμε επιτέλους καθαρά και ας προβληματιστούμε γιατί ενοχλεί τόσο το να διαφέρεις; Μήπως επειδή καταβάθος θέλουμε να πνίξουμε και εμείς τη διαφορετικότητα μας  για να μην πάμε κόντρα στα ψευτό-ιδανικά που μας πνίγουν;!

Έχεις άποψη για το συγκεκριμένο θέμα; Στείλε μας το κείμενο σου στο info@mycampus.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *