Φοιτητές και μέλη της Εφορείας ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου της Θεολογικής Σχολής

Μέλη της Εφορείας αλλά και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής στη Βοστώνη ζήτησαν την απομάκρυνση του π. Χριστόφορου Μητρόπουλου από την προεδρία της.

Πιο συγκεκριμένα

Δύο συνεδριάσεις έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες πάνω σε αυτό το ζήτημα, και οι δύο υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Γέροντα κ. Δημήτριο, η μία στην Αρχιεπισκοπή και η δεύτερη στη Θεολογική Σχολή όπου παρόν ήταν και ο Μητροπολίτης του Detroit, Νικόλαος. Αρκετά μέλη της Εφoρείας είπαν πως είναι διατεθειμένοι να σπάσουν το συμβόλαιο του Μητρόπουλου και να τον αποζημιώσουν, προκειμένου να φύγει από τη Σχολή.

Είπαν επίσης, πως ο π. Μητρόπουλος δεν είναι κατάλληλος για Πρόεδρος της Σχολής. Λόγοι γι’ αυτόν τον ισχυρισμό αποτελεί το γεγονός πως δεν είναι ποτέ στη Σχολή αλλά αντίθετα πηγαινοέρχεται στη Florida όπου μένει η οικογένειά του. Επιπλέον, έγινε λόγος για ανάγωγη συμπεριφορά απέναντι στους φοιτητές και τους υπαλλήλους, ενώ ένας έφορος τόνισε πως η Σχολή διαλύεται και εκείνος δεν είναι ποτέ εκεί.

Ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος, προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση καθώς φαινόταν πως δεν ήταν ιδιαίτερα διατεθειμένος να λάβει κάποια απόφαση.

Τι υποστηρίζουν οι φοιτητές;

Κάποιοι φοιτητές της σχολής οι οποίοι θα αποφοιτήσουν τον επόμενο μήνα έστειλαν γράμμα στον Επίσκοπο Φσιανής Αντώνη εναντίον του Μητρόπουλου ενώ επίσης ορισμένοι απόφοιτοι σε συνεργασια με τους φοιτητές έχουν στήσει ιστοσελίδα με τίτλο «Διορθώστε τη Θεολογική Σχολή» όπου αποκαλύπτουν διάφορα γεγονότα, όπως είναι το γεγονός ότι κινδύνευσε δύο φορές να χάσει την αναγνώρισή της από τις ακαδημαϊκές Αρχές μέσα στα τελευταία 5 χρόνια. Ανέφεραν επίσης το γεγονός πως οι φοιτητές αλλά και οι απόφοιτοι, δεν μπορούν να μιλήσουν ελληνικά καθώς η διδασκαλία τους δεν γίνεται σωστά, ρίχνοντας τις ευθύνες στους καθηγητές της ελληνικής Γλώσσας.

Αναφέρουν επίσης ότι «οι φοιτητές και οι αποφοιτοι δεν μιλούν ελληνικά επειδή δεν μαθαίνουν» και επιρρίπτον ευθύνες στους διδάσκοντες την ελληνική γλώσσα.

Επιπλέον, μιλάνε για καθηγητές οι οποίοι κοιμούνται στα μαθήματα και είναι ασυνάρτητοι ενώ παράλληλα αποθαρρύνουν την οικονομική στήριξη και τις δωρεές στη σχολή.

Επίσης, κάνουν λόγο για καθηγητές οι οποίοι «κοιμούνται στις τάξεις» και για «ασυνάρτητους καθηγητές».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο  Χριστόφορος Μητρόπουλος, αφού διορίστηκε πρόεδρος της Σχολής, συνέχισε να ηγείται και να ασχολείται με ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα που ο ίδιος ξεκίνησε ιερατεύοντας στην κοινότητα του Αγίου Δημητριου στη Florida. Το πρόγραμμα πλέον έχει επεκταθεί σε όλη την Αμερική με το όνομα «Ορθόδοξο Χριστιανικό Δίκτυο» (Orthodox Christian Network.

Πηγή: ekirikas.com

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *