Οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθούν ταυτόχρονα μαθήματα από δεύτερο τμήμα

Σε συνέντευξη τύπου παρουστιάστηκαν σήμερα τα βασικά σημεία του προσχεδίου με τις αλλαγές που θα γίνουν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Μία από αυτές, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, θα είναι η δυνατότητα που θα δίνεται στους φοιτητές να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα μαθήματα και από άλλο τμήμα.

Πιο συγκεκριμένα

Για πρώτη φορά στην χώρα μας, εφόσον ο φοιτητής το επιθυμεί, θα του δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει το 25% των μαθημάτων ενός άλλου τμήματος με το οποίο θα έχει συναφθεί συμφωνία συνεργασίας με βάση τη συνάφεια των επιστημονικών αντικειμένων. Μάλιστα, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, όσο και μετά το πτυχίο, ενώ η επιτυχία στις εξετάσεις των μαθηματων θα συνοδεύεται απο αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Για ποιο λόγο γίνεται αυτό;

Όπως δήλωσε και ο Κ. Γαβρόγλου, μία τέτοια κίνηση είναι ιδανική για φοιτητές που θέλουν να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεων τους και να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο σε ένα συγκεκριμένο τομέα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Αξίζει να σημειωθεί πως το πιστοποιητικό που θα λαμβάνουν οι φοιτητές, δεν τους δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν αυτά τα περασμένα μαθήματα και να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις προς το δεύτερο τμήμα που παρακολούθησαν για δεύτερο πτυχίο. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα έπρεπε να δώσουν τα μαθήματα ξανά από την αρχή.

Εξάλλου, μία τέτοια κίνηση δεν σκοπεύει στο να οδηγήσει απαραίτητα όλους τους φοιτητές στο δεύτερο πτυχίο, αλλά στο να τους δώσει περαιτέρω γνώσεις οι οποίες θα αναγνωριζονται με ένα πιστοποιητικό και θα μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.


Είμαι από το Καρπενήσι,σπουδάζω στα Ιωάννινα, λατρεύω τις ταινίες,τη σοκολάτα και τα ταξίδια. Βρες με στο instagram: viivii.tr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *