Φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας αντιδρούν στη δημιουργία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα μπροστά απ’ τη Βουλή για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Όπως λένε στο STAR κάτι τέτοιο θα συγχωνεύσει τη σχολή τους με το ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, πράγμα που σημαίνει ότι θα κλείσουν τμήματα και χιλιάδες φοιτητές θα βρεθούν να σπουδάζουν άλλο αντικείμενο απ’ αυτό που επέλεξαν.

«Εγώ μπήκα στην τεχνολογία γραφικών τεχνών, η σχολή μου συγχωνεύεται με τη γραφιστική. Τον Οκτώβριο δεν ξέρω που θα είμαι τι θα κάνω, διαλύουν τη σχολή μου».

«Άμα το πτυχίο δεν έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας δεν θα μπορούμε να δουλέψουμε»

Παράδειγμα η Τζένη, το τμήμα της οποίας επίσης συγχωνεύεται, το Κοινοτικής υγείας, με το δημόσιας. Δύο σχολές που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών.

Νέα τμήματα στην περιφέρεια ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως επεξεργάζεται τη δημιουργία νέων τμημάτων στην περιφέρεια, αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Δε θα πάμε σε λύσεις που ενισχύουν τα σουβλάκια και τα rooms to let. Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με μάτι αποκλειστικά στην οικονομία μιας συγκεκριμένης περιοχής είναι μια αδιέξοδη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

πηγή:star.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *