Φοιτητικά Επαγγέλματα | Baby Sitter

Είναι το αμέσως δημοφιλέστερο επάγγελμα μετά το σερβιτόρο. Διαδίδεται σαν κοινό μυστικό ανάμεσα στη φοιτητική κοινότητα, συνήθως ψάχνουν μόνο κορίτσια και αν ήμασταν σε Αμερικάνικο Θρίλερ, θα ήταν αυτό που θα σκοτωνόταν πρώτα. Σε περίπτωση που είσαι χαμογελαστή, τα πηγαίνεις καλά με τις μυρωδιές και τη γκρίνια, ξέρεις να διαχειρίζεσαι ακραίες καταστάσεις και δεν ανήκεις στο ζώδιο του Σκορπιού, τότε παρακάτω θα βρεις το φοιτητικό επάγγελμα που ταιριάζει σε εσένα.

Περιγραφή

Το επίσημο όνομα σου θα είναι «η κοπέλα που κρατάει το παιδί» ενώ σπάνια θα σε αποκαλούν και νταντά. Κύριο μέλημα σου θα είναι να προσέχεις το μικρό παιδάκι της οικογένειας, να φροντίζεις τις πρώτες ανάγκες του ενώ -και αναλόγως την ηλικία- ίσως χρειαστεί να ασχοληθείς και με το διάβασμα του.


Διαβάστε ακόμα: Φοιτητικά Επαγγέλματα |  Entertainer σε παιδικά party


Δεξιότητες / Soft Skills

giphy

Αξίζει να βάλεις τη δουλειά της «φύλαξης παιδιών» στο βιογραφικό σου, γιατί αυτή προδίδει πολλά για το χαρακτήρα σου, τα οποία θα εκτιμηθούν από τον μελλοντικό εργοδότη.

-Υπομονή – Ψυχραιμία: Το συγκεκριμένο επάγγελμα χρειάζεται τρομερή υπομονή και εξοικείωση με τα παιδιά. Θα χρειαστεί να επαναλάβεις πολλές φορές το ίδιο πράγμα μέχρι στο τέλος να γίνει, ενώ αν δε φημίζεσαι για την ψυχραιμία σου καλύτερα να μην το δοκιμάσεις, καθόλου.

-Συνέπεια: Το να είσαι συνεπής δείχνει αξιοπιστία και όταν μιλάμε για παιδιά μικρής ηλικίας, η συνέπεια είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να είσαι ακριβής στην ώρα που θα πας αλλά και στις ανάγκες του παιδιού. Το παιδί θα φάει όταν πεινάσει και όχι ό,τι ώρα μπορείς εσύ!

-Διακριτικότητα, εχεμύθεια: Η οικογένεια που θα εμπιστευτεί τη φύλαξη του παιδιού της σε εσένα, θα σε βάλει μέσα στο σπίτι της. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην ασχοληθείς με πράγματα που δεν αφορούν τον τομέα σου και να μη μεταφέρεις προς τα έξω τα οικογενειακά μυστικά.

-Φιλικότητα: Κανένας δε θα εμπιστευτεί τη φύλαξη του παιδιού του εκεί που δεν υπάρχει χαμόγελο. Η φροντίδα μικρών παιδιών είναι συνώνυμο με το χαμόγελο σου. Βασικά, πρέπει να είναι.

Ευρηματικότητα: Τα παιδιά βαριούνται πολύ εύκολα. Γι’ αυτό πρέπει να εξιτάρεις το ενδιαφέρον τους δημιουργώντας νέους όρους στο παιχνίδι κάτι που μπορεί να ενισχύσει τη φαντασία τους.

Πρώτες Βοήθειες: Οι πρώτες βοήθειες είναι ένα σημαντικό προσόν το οποίο θα εκτιμηθεί και θα σου προσφέρει πολλά συν. Και εδώ που τα λέμε, οι πρώτες βοήθειες θα σου χρειαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου.

Ευθύνη: Το μεγαλύτερο skill πάντως είναι το αίσθημα ευθύνης που καλείσαι να δείξεις στη δουλειά σου και κατ΄ επέκταση στο παιδί που διαμορφώνει τον χαρακτήρα του. Είναι πολύ σημαντικό!

Γενικά δεν είναι εύκολη δουλειά αλλά αν τα καταφέρεις θα σου μάθει να εργάζεσαι υπό πίεση. Όλα τα παραπάνω είναι ιδιότητες που κανένα πτυχίο δεν μπορεί να σου προσφέρει, οπότε βούτα στα βαθιά άφοβα και βγες στην επιφάνεια με το κεφάλι ψηλά!


Διαβάστε ακόμα: Φοιτητικά Επαγγέλματα | Ο Σερβιτόρος


Θα γίνει το δεξί σου χέρι!

babysitting-1040cs053012

Το καλό με το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι ότι θα παίζεις εντός έδρας, οπότε δε θα χρειαστεί να κουβαλάς μαζί σου προσωπικά αντικείμενα. Όμως, σίγουρα θα πρέπει να εκμεταλλευτείς:

-Μωρομάντηλα: Είτε για το πρόσωπο, είτε για το ποπό είτε για τα χέρια, τα υγρά μαντιλάκια θα δεις ότι έχουν πολύ περισσότερες χρήσεις από ό,τι υπέθετες.

Παιχνίδια: Είναι δικά του και πάντα θα βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Προτίμησε μπογιές και πλαστελίνες, γενικά ότι μπορεί να συνδυαστεί με δημιουργικότητα.

Βιβλία: Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια. Μπορείς να φτιάξεις μια προσωπική συλλογή με παιδικά βιβλία τα οποία θα έχεις για όποιο  παιδί και αν προσέξεις. Διαβάζοντάς το βγάλε τον ηθοποιό που κρύβεις μέσα σου.

Το τηλέφωνο: Είναι ζωτικής σημασίας να έχεις πάντα κοντά το τηλέφωνό σου, ώστε όποτε χρειαστεί, να καλέσεις αμέσως την οικογένεια ή να μπορεί να σε βρει ανά πάσα στιγμή ο γονιός. Πρόσεχε μόνο να μην το παρακάνεις και καλείς με το παραμικρό, δε θα εκτιμηθεί από τα «αφεντικά» σου.

Δωράκια: Με το παιδί θα πρέπει να χτίσεις σχέση εμπιστοσύνης και συμπάθειας. Θα μπορούσες, λοιπόν, με μικρά δωράκια, αυτοκόλλητα ή ακόμα και λιχουδιές (πάντα σε συμφωνία με την οικογένεια) να κερδίζεις την προσοχή του και να το επιβραβεύεις όταν θα κάνει κάτι σημαντικό.

Εκπαιδευτικό Υλικό: Cd με παιδικά τραγούδια και παιχνίδια θα σου φανούν επίσης χρήσιμα για τη δουλειά σου.

Ατζέντα: Θα πρέπει να κρατάς κάπου οργανωμένα τις ώρες που δουλεύεις ώστε να ξέρεις τι θα πληρωθείς.

Απολαβές

Αν καταφέρεις και μπεις σε κάποιο γραφείο «νταντάδων» (υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα) η τιμή θα καθορίζεται απ’ αυτό, συνήθως θα πληρώνεσαι κάθε μήνα και μάλιστα το γραφείο θα μπορεί να σε αξιοποιεί κατάλληλα και σε άλλα παιδιά με σκοπό να συμπληρώσεις τις ώρες που εξ αρχής έχετε συμφωνήσει. Ως free lancer θα πληρώνεσαι με την ώρα και οι τιμές κυμαίνονται από 3 έως 4 ευρώ ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα βρεις και αμοιβή και με 5 ευρώ την ώρα.

Να το κάνεις:

Αν αγαπάς τα παιδιά, αν δε σιχαίνεσαι τον εμετό, τις μύξες και τα κακά. Να το κάνεις αν θέλεις να τεστάρεις τον εαυτό σου ως γονιό, αν θέλεις να μπεις σε ένα ωράριο εργασίας το οποίο θα σου οργανώσει την ημέρα και τέλος να το κάνεις αν σου αρέσει να ξεπερνάς εμπόδια και δυσκολίες.

Να μην το κάνεις:

Αν δεν έχεις υπομονή και δε συμπαθείς τους «περίεργους» γονείς. Αν δε θέλεις να απαντάς σε άβολες ερωτήσεις για εσένα, αν σου αρέσει ο ύπνος και αν νευριάζεις με το παραμικρό.

Λεξιλόγιο:

Έλα να παίξουμε: Ναι! Πρέπει να συνηθίζεις αυτήν την ατάκα.

Τι είναι αυτό – Γιατί; : Θα λατρέψεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να εξηγήσει τα πιο συνηθισμένα και καθημερινά πράγματα.


Ευθύμης Κάλφας. Αποφάσισα τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, στα 17 μου. Τότε που ακόμα γράφαμε με χαρτί και στυλό. Μέτα ήρθε το internet και όλα έγιναν ευκολότερα! Τελείωσα το τμήμα Κοινωνικης Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στην Κομοτηνή έχοντας χρόνια παράλληλη σχέση με τα media και τη δημοσιογραφία! Εκεί θέλω και προσπαθώ να ανήκω! Γράφω για μένα, μπορεί και για σένα, μπορεί και για το φίλο σου, σίγουρα όμως γράφω και λίγο για τη μαμά μου, για να το χει καμάρι στη γειτονιά! Διάβασε τα άρθρα μου εδώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *