Φοιτητικές Εκλογές 2015 | Επεισόδια, αποτελέσματα και αποχή!

Με επεισόδια, με φοιτητές που κατέληξαν στο νοσοκομείο, με κλεμμένες κάλπες και όλα αυτά πάνω από την πολυετή διαφωνία των φοιτητικών παρατάξεων που όπως κάθε χρόνο δεν συμφωνούν σε κοινά αποτελέσματα αλλά εκδίδουν δικά τους έκλεισαν στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Μαΐου,  οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών 2015 στόχος των οποίων για ακόμα μια χρονιά ήταν η ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των φοιτητών!

Η φετινή τους σημασία

Οι φετινές Φοιτητικές Εκλογές 2015 ήταν ίσως και οι πιο σημαντικές και αυτό διότι πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο με τρομερές πολιτικές εξελίξεις οι οποίες επικεντρώθηκαν και στο χώρο της παιδείας! Από τη μια η νέα αριστερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα και από την άλλη το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Παιδεία που ψηφίστηκε στη Βουλή επιφόρτισαν περισσότερο την εκλογική φοιτητική σημασία!

Επεισόδια!

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, οι φοιτητικές εκλογές του 2015 σημαδεύτηκαν από επεισόδια στο Χημείο της Αθήνας, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τα τελευταία να είναι και τα πιο σοβαρά αφού είχαμε τραυματισμένους φοιτητές οι οποίοι διακομίστηκαν και στο νοσοκομείο! 

Η αποχή

Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν τρομερή απαξίωση των φοιτητών στις Φοιτητικές Εκλογές 2015, αφού σύμφωνα με τα ποσοστά, μόλις ο ένας στους δύο φοιτητές φέρεται να ψήφισε στις εκλογές! Ενδεικτικό παράδειγμα στο τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου από τον εκλογικό σώμα 1.800 φοιτητών ψήφισαν μόνο οι 44, ενώ στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ από τους 1300 φοιτητές ψήφισαν μόνο οι 190! Και όλα αυτά, δυστυχώς, είναι ακόμα μια χαμένη ευκαιρία για τα ελληνικά πανεπιστήμια!

Τα αποτελέσματα!

Και φέτος, η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα αφού δεν υπάρχει ένα κεντρικό όργανο να επιβλέπει την διαδικασία της καταμέτρησης με την Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος να παραμένει ανενεργή από το Πανσπουδαστικό Συνέδριο του 1995! Συγκεντρωτικά, σύμφωνα με τα ποσοστά που εξέδωσαν οι Φοιτητικές Παρατάξεις, τη μεγαλύτερη πτώση την είχε η ΠΑΣΠ ενώ ιδιαίτερα ανεβασμένα ποσοστά είχε η ΠΚΣ. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε για 29η χρονιά η ΔΑΠ αφού έλαβε σε 60 φοιτητικούς συλλόγους 44,50% ενώ δεύτερη αναδείχθηκε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ με ποσοστό 19,98%!  Ακολούθησαν οι Ενιαίες Ανεξάρτητες Αριστερές Κινήσεις (ΕΑΑΚ, στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) με 12,99%, η ΠΑΣΠ με 6,82% και η Αρ.Εν.με 5,63%.!

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *