Φοιτητικές Εκλογές 2016 | Βουλευτές με ενεργή δράση στα Φοιτητικά Έδρανα

Ποιος σου είπε ότι οι σημερινοί βουλευτές φύτρωσαν από το πουθενά στην Ελληνική πολιτική σκηνή! Και αυτοί, ήταν σαν και εσένα, φοιτητές σε ιστορικά πανεπιστήμια τις χώρες, οι οποίοι μάλιστα είχαν ενεργή παραταξιακή συμμετοχή στα έδρανα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εν όψει λοιπόν των Φοιτητικών Εκλογών 2016, στο παρακάτω αφιέρωμα μπορείς να μάθεις για όλους εκείνους τους σημερινούς βουλευτές, που πριν χρόνια έδιναν τη δική τους μάχη σε μέρα σαν τη σημερινή!

d4cfe55c-5fe2-4e49-8bfb-938643ab4907

Σύριζα

Πρώτος και καλύτερος, ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ως φοιτητής συμμετείχε στην ίδρυση της παράταξης «Εγκέλαδος», της ομοσπονδίας των «Εναλλακτικών Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων» (πρόγονο της ΑΡ.ΕΝ.). Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου φοιτητών πολιτικών μηχανικών Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) -και της συγκλήτου του Ε.Μ.Π.- και, την περίοδο 1995- 97, εκλέχτηκε στο κεντρικό συμβούλιο της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος (Ε.Φ.Ε.Ε.). Επίσης, ο τωρινός  Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ο Υπουργός Εργασίας και Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης και ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συμπληρώνουν επίσης τα πρωτοκλασσάτα ονόματα της νέας κυβέρνησης, τα οποία από τα φοιτητικά τους χρόνια ζουν με το άγχος των σταυρών και της καταμέτρησης των ψήφων αγωνίζονταν για τα πολιτικά «πιστεύω» τους!

Νέα Δημοκτρατία

Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο -και Α και ΟΥ και Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ.- Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς επίσης και οι κύριοι Χατζηδάκης, Βαρβιτσιώτης και Σταϊκούρας, έχουν θητεύσει στα «στρατόπεδα» της πρώτης φοιτητικής παράταξης της χώρας, της Δ.Α.Π..

benny

Πασόκ

Η Φώφη Γεννηματά αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης ήταν ενεργά μέλη της Π.Α.Σ.Π., στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, αντίστοιχα. Εξίσου ενεργός, παραταξιακά, ήταν και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος ως φοιτητής, υπήρξε μέλος της αντιδικτατορικής Ε.Φ.Ε.Ε., γραμματέας της οργάνωσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (Κ.Ν.Ε.) και αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών της Νομικής Θεσσαλονίκης! Τέλος ο Ευάγγελος Βενιζέλο κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και των Συμβουλίων της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος.

Ποτάμι

Ο Γρηγόρης Ψαριανός έλαβε το πολιτικό «βάπτισμα του πυρός» στον «Ρήγα Φεραίο», στη σπουδάζουσα της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά, συμμετέχοντας ως επί το πλείστον στις δύο καταλήψεις της Νομικής και σε αυτή του Πολυτεχνείου το ’73. Αν και πλέον,  δηλώνει οπαδός του ευωρομονόδρομου, κάποτε ο κ. Ψαριανός πέρασε κι αυτός από τη φάση της «σκληρής» κομμουνιστικής αριστεράς.

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *