Φοιτητικές Εκλογές 2016 | Ξυλοδαρμοί φοιτητών στην Πάτρα

Ένταση με σοβαρό τραυματισμό φοιτητών σημειώθηκε  στο Τμήμα Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, μεταξύ ΔΑΠ και φοιτητών από ΚΝΕ-ΜΑΣ-ΠΚΣ εν όψει των Φοιτητικών Εκλογών

Για το συγκεκριμένο περιστατικό τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας Φωτήλας (Ποτάμι)

Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο μετατρέπεται σε ρινγκ των κομματικών παρατάξεων. Φαινόμενα, όπως επιθέσεις και ξυλοδαρμοί, που κατεγράφησαν στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στις 07.04.2016 μεταξύ μελών κομματικών παρατάξεων ενόψει των φοιτητικών εκλογών καταδεικνύουν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα τα κόμματα να πάψουν να αντιμετωπίζουν τους φοιτητές σαν πελάτες τους και να επιτρέψουν στο Πανεπιστήμιο να επιτελέσει το έργο του ως χώρος εκπαίδευσης και έρευνας

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, αναφέρει πως μέλη της παράταξης δέχθηκαν αναίτια επίθεση μελών της ΚΝΕ-ΜΑΣ-ΠΚΣ.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας καταγγέλλουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα 7/4/16 στον προαύλιο χώρο του Χημικού όπου τραυματίστηκαν σοβαρά μέλη της παράταξής μας από αναίτια επίθεση μελών της ΚΝΕ-ΜΑΣ-ΠΚΣ.
Τα μέλη της ΠΚΣ χωρίς καμία αφορμή επιτέθηκαν στα μέλη μας και ιδιαίτερα σε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου του χημικού, προκαλώντας του και σοβαρούς τραυματισμούς και καταστρέφοντας όλο το συνδικαλιστικό υλικό που υπήρχε στο χώρο. Σε όλα αυτά πρωτοστάτης ήταν μάλιστα όχι ένα απλό στέλεχος αλλά ο ίδιος ο γραμματέας Πάτρας της ΠΚΣ.
Ως οργάνωση πάντοτε είμαστε ενάντια σε αυτές τις πράξεις βίας και σε αυτούς που τις προκαλούν. Πάγια θέση μας είναι ότι τέτοιες φασιστικές-Χρυσαυγίτικες ενέργειες και πρακτικές δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό και ευνομούμενο πανεπιστήμιο που εμείς οραματιζόμαστε.
Καλούμε λοιπόν τις πρυτανικές αρχές και κάθε άλλο νόμιμο φορέα να προβεί σε ενέργειες για να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των σπουδαστών. Μα πάνω από όλα, καλούμε όλους τους φοιτητές να προστατέψουν το πανεπιστήμιό μας από τέτοια φαινόμενα και να απομονώσουν τους λατρευτές των πρακτικών αυτών.
Η βία δεν χωράει στο πανεπιστήμιο όπως και αυτοί που την ασκούν. Όλοι οι φοιτητές στις φοιτητικές εκλογές που έρχονται πρέπει να τους απομονώσουν ώστε να στείλουμε το μήνυμα ότι το πανεπιστήμιο ήταν, είναι και θα είναι δημοκρατικό

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *