Φοιτητική ζωή: 3 τρόποι να βρεις τη δουλειά που ψάχνεις

H φοιτητική ζωή κάποια στιγμή τελειώνει, όμως αυτό δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι τώρα θα μείνεις στην αδράνεια. Θα πάρεις το χρόνο που χρειάζεσαι, θα ανασυγκροτηθείς, θα χαρείς το πτυχίο σου και θα κοιτάξεις μπροστά για το επόμενο σημαντικό βήμα σου.

Αν είσαι σε φάση, λοιπόν, που αναζητάς εργασία ή σου έχουν μείνει ακόμα 2-3 μαθήματα στη σχολή μέχρι να ορκιστείς (Είναι τα άτιμα τα τελευταία!) και παράλληλα θες να βρεις μια δουλειά, τότε θα το προσπαθήσεις κι ας σου φαίνεται κάπως δύσκολο με το διάβασμα. Αν βάλεις ένα πρόγραμμα και οργανώσεις σωστά το χρόνο σου θα τα καταφέρεις όλα.

Ιδού κάποιοι απαραίτητοι τρόποι, που αν ακολουθήσεις, θα βοηθηθείς στην εύρεση εργασίας.

1. Το Linkedln είναι μια πολύ καλή επαγγελματική πλατφόρμα που θα σε βοηθήσει σίγουρα να βρεις μια δουλειά που σε ενδιαφέρει και θα σε φέρει κοντά με ανθρώπους που μπορούν ενδεχομένως να σε καθοδηγήσουν. Τι κάνεις, λοιπόν; Φτιάξε ένα δυνατό προφίλ, βάλε τα βιογραφικά στοιχεία σου, όλα αυτά που έχεις παρακολουθήσει (σεμινάρια, ημερίδες κλπ), πτυχία, μεταπτυχιακά, εργασίες ή τυχόν διπλωματικές κλπ και κάνε την αναζήτηση σου.

2. Ενημερώσου για τις ημερομηνίες διεξαγωγής διάφορων εκδηλώσεων που έχουν άμεση σχέση με το εργασιακό σου ενδιαφέρον και αντικείμενο. Σε ημέρες καριέρας, για παράδειγμα, θα έρθεις σε επαφή και θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα σου παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

3. Φτιάξε ένα καλά οργανωμένο φάκελο με το βιογραφικό σου, πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις κάθε είδους από συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες που έχεις παρακολουθήσει, το πτυχίο σου ενδεχομένως και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι θα χρειαστεί, φόρα τα καλύτερο χαμόγελό σου και ξεκίνα να ψάχνεις. Πήγαινε σε συνεντεύξεις εργασίας και δείξε ότι εσύ είσαι ο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά που αναζητούν. Αν τον αγαπάς αυτόν τον τομέα, θα φανεί!

Πηγή: www.neolaia.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *