Φοιτητική ζωή: Πράγματα που μπορείς να κάνεις εκτός από τη σχολή!

H φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο η σχολή σου. Μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα που θα σε βοηθήσουν και με την ανάπτυξη του βιογραφικού σου, αλλά και με το να δεις καινούρια πράγματα!

Ως φοιτητής θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις πολλά πράγματα που θα αφορούν την προσωπική σου εξέλιξη και να μάθεις σε διάφορους τομείς πως να ελίσσεσαι και να είσαι ο γνωστός σε όλους μας multitsaker.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις παράλληλα με τη σχολή σου και να κάνεις τη φοιτητική ζωή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

1.Part-time εργασία

Τις περισσότερες φορές πρόκειται για δουλειές που αφορούν στον χώρο της εστίασης, της μόδας και άλλων υπηρεσιών που αφορούν τον περισσότερο κόσμο. Όμως, θα βγάλεις χαρτζιλίκι, θα δουλεύεις λίγες ώρες και θα έχεις χρόνο για τη σχολή.

2.Erasmus

Μπορείς να φύγεις για λίγους μήνες και να παρακολουθήσεις μαθήματα στο εξωτερικό. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα και θα είναι μια fun εμπειρία. Θα δεις και μία άλλη κουλτούρα, αλλά και αν μπορείς να μείνεις μόνο σου στο εξωτερικό.

3.Μεταφράσεις

Αν το«έχεις» με κάποια γλώσσα μπορείς να αναλάβεις τις μεταφράσεις διάφορων κειμένων της σχολής σου ή και άλλων σχολών. Ξέρεις πόσο χρήσιμο είναι; Και, επίσης, θα βγάζεις και το δικό σου χαρτζιλίκι!

4.Να συμμετέχεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα

Υπάρχουν προγράμματα που δημιουργούνται από διάφορους φορείς και αφορούν τους Έλληνες φοιτητές. Ψάξ’το γιατί μπορεί να προκύψει κάτι που να σου αρέσει.

5.Πρακτική

Εταιρείες που αφορούν σε διάφορα επαγγέλματα, ζητούν κατά καιρούς να προσλάβουν άτομα για πρακτική άσκηση. Θα μάθεις τη δουλειά, θα πάρεις συμβουλές και μπορεί να πετύχεις πρακτική που πληρώνει καλά.

6. Η συμμετοχή σε φοιτητικές ομάδες

Μπορείς να πας να μάθεις από χορό μέχρι θέατρο και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς! Και πολλούς φοιτητές θα γνωρίσεις και θα περάσει όμορφα ο χρόνος σου. Επίσης, το ποσό που θα πληρώνεις ετησίως θα είναι ελάχιστο.

Πηγή: www.neolaia.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *